Читај ми!

Председник Вучић примио акредитивна писма амбасадора Аустрије, Белгије, Кувајта и Немачке

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованих амбасадора Аустрије, Белгије, Кувајта и Немачке.

У разговору са новим амбасадором Аустрије Кристијаном Ебнером који је предао акредитивна писма, председник Вучић је, како се наводи у саопштењу, изразио наду да ће током његовог мандата наставити конструктивна и успешна свеобухватна сарадња између Србије и Аустрије и учвршћивање блиских и пријатељских односа двеју земаља.

"Осврнувши се на недавне разговоре које је са савезним канцеларом Републике Аустрије Карлом Нехамером водио на маргинама 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку, председник Вучић је истакао да интензитет сусрета пружа допринос наставку европских интеграција и очувању стабилности нашег региона и потврђује обострану намеру да додатно учврстимо међусобно поверење и сарадњу у областима које су од значаја за обе земље", додаје се у саопштењу.

Председник је примио и акредитивна писма нове амбасадорке Белгије Кати Бугенхоут.

"Разговарали смо о јачању билатералних односа и потенцијалима за њихово далје развијање, посебно у области економије, будући да велики број белгијских компанија успешно послује у Србији", навео је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Додао је да је поновио "да очекујемо подршку Белгије за пут Србије у ЕУ и очување мира и стабилности у региону", као и да је пожелео новој амбасодорки добродошлицу и успех у обављању дужности.

Акредитивна писма председнику Вучићу предао је и новоименовани амбасадор Кувајта Фаиз Меџбел ел Мутеири.

"Уз срдачну добродошлицу амбасадору Ел Мутеирију и најболје желје за успешан рад у Београду, истакао сам заинтересованост Србије за интензивирање политичког дијалога, али и за свеукупно унапређење економске и сарадње на свим пољима, посебно у пољопривреди, енергетици и у области туризма", навео је председник Србије.

"Србија има дугу традицију пријатељских односа са Kувајтом и у том духу ћемо следеће године и обележити шездесетогодишњицу успоставлјања дипломатских односа, док ћемо већ сада заједнички убрзано да радимо на пројектима од обостраног интереса", додао је Александар Вучић.

Председник Србије примио је и акредитивна писма нове амбасадорке Немачке Анке Конрад.

"У разговору са амбасадорком Kонрад, пожелео сам јој добродошлицу у Србију и успех у раду, како бисмо заједно наставили одличан посао на далјем развоју билатералних односа и додатном интензивирању економске сарадње", навео је председник.

Додао је да је истакао да је Немачка водећи привредни партнер Србије.

"Амбасадорка Kонрад је рекла да је Србија важан партнер Немачке, као и то да очекује да Србија уведе санкције Русији", навео је Александар Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се