Читај ми!

РИK прогласио две листе за изборе за чланове савета националних мањина

Републичка изборна комисија прогласила је две листе за изборе за савете националних мањина који ће се одржати 13. новембра.

Републичка изборна комисија (РИK) прогласила је на 90. седници изборну листу "Сложно за Буњевце – др Сузана Kујунџић Остојић" за непосредне изборе за чланове Националног савета буњевачке националне мањине.

Такође, РИK је прогласила изборну листа "Санџачка демократска партија – Хусеин Мемић" за непосредне изборе за чланове Националног савета те мањине.

Чланови РИK-а донели су и oдлуке о изменама и допунама Упутства за спровођење електронске скупштине за избор чланова Националног савета националноих мањина.

Изборна група бирача "Сложно за Буњевце – др Сузана Kујунџић Остојић" поднела је РИK-у изборну листу са 18 кандидата за чланове национланог савета буњевачке националне мањине и 103 правно ваљаних изјава бирача који подржавају ову изборну листу.

РИK, како се наводи, је утврдио да та изборна листа испуњава законске услове у погледу броја кандидата и заступљености мање заступљеног пола на изборној листи, као и да је уз изборну листу приложена сва законом прописана документација која је правно ваљана.

Изборна Група "Санџачка демокатска партија – Хусеин Мемић" предала је РИK-у изборну листу са 35 кандидата за чланове националног савета бошњачке националне мањине и 1.258 правно ваљаних изјава бирача који подржавају ту листу.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво