Читај ми!

Владимир Орлић председник Народне скупштине, изабрано и седам потпредседника и радна тела

Владимир Орлић из СНС-а изабран је са 154 гласа за председника Скупштине Србије. Против је било 76 посланика, а уздржаних није било. Посланици су се изјашњавали јавним гласањем. О председнику парламента изјашњавало се 230 посланика. Moје чврсто опредељење је да ће народну вољу морати да поштује свако, рекао је Орлић у првом обраћању посланицима у парламенту. Изабрано је и седам потпредседника парламента, као и радна тела. Срђан Смиљанић изабран за генералног секретара.

Избором руководства, наставља се конститутивна седница Народне скупштине Републике Србије.

На дневном реду седнице су избор председника Скупштине, потпредседникâ, именовање генералног секретара, избор чланова радних тела и чланова сталних парламентарних делегација у међународним институцијама.

Једини кандидат за новог председника Народне скупштине је Владимир Орлић из посланичке групе "Александар Вучић – Заједно можемо све".

Будући сазив парламента имаће седам потпредседничких места, од којих су три предвиђена за опозицију, договорено је на консултацијама о конститутивној седници парламента, одржаним претходне недеље.

Седницом до избора председника председава најстарији посланик Владета Јанковић из посланичке групе "Уједињени".

На јучерашњем делу седнице верификовани су мандати новоизабраних посланика, након чега су положили заклетву чиме је конституисан 13. сазив Народне скупштине.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво