Читај ми!

Дачић и Ескобар: Односи Србије и САД иду узлазном линијом

Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се са замеником помоћника државног секретара САД и специјалним изаслаником за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, а саговорници су се сагласили да се односи између САД и Србије развијају узлазном путањом и да постоји обострана спремност за њихово продубљивање.

Габријел Ексобар је рекао да САД снажно подржавају процес европских интеграција Србије, као и читавог региона и да у наредном периоду очекују напредак.

Саговорници су разговарали и о предстојећим изборима у Србији, који ће бити одржани 3. априла 2022.

Дачић је рекао да Србија активно ради на унапређењу свог изборног процеса имплементирајући договоре постигнуте у међустраначком дијалогу, а Ексобар је изразио уверење да ће предстојећи избори бити одржани у фер и демократској атмосфери и да ће на њима учествовати све политичке странке.

Истакао је важност улоге коју је Ивица Дачић имао у међустраначком дијалогу.

На интересовање Ескобара, Дачић га је информисао о реформама у области правосуђа за које је било неопходно извршити промену Устава. Објаснио је да ће одлука о промени Устава, која је потврђена на референдуму 16. 1. 2022. следеће недеље бити потврђена у Народној скупштини.

Ескобар је честитао на напретку оствареном у реформским процесима у области правосуђа и успешно реализованом референдуму на којем су потврђене уставне промене.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво