Читај ми!

Петковић: Настојања Куртија да забрани изборе 3. априла на КиМ довешће до несагледивих последица

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је, поводом изјаве из покрета Самоопредељење да на КиМ не треба дозволити изборе које организује Београд, да би такав Kуртијев сценарио вратио помаке у дијалогу годинама уназад.

Петар Петковић је саопштио да ће настојања Аљбина Kуртија да на Kосову и Метохији у потпуности забрани одржавање предстојећих парламентарних и председничких избора 3. априла и тиме Србима укине основна људска и грађанска права, довести до несагледивих последица по нормализацију односа Београда и Приштине.

"Такав Kуртијев сценарио вратио би остварене помаке у дијалогу Београда и Приштине годинама уназад и тога треба да буду свесни сви међународни представници који делују на простору Kосова и Метохије", рекао је Петковић, поводом изјаве из покрета Самоопредељење да на КиМ не треба дозволити изборе које 3. априла организују власти у Београду.

Према његовим речима, очигледна је деструктивна намера Kуртија да поништи и погази све до сада постигнуте споразуме и договоре, али је питање хоће ли међународна заједница поново мирно посматрати како се албански политичари играју са нормализацијом односа или ће овога пута прећи са речи и саопштења на конкретна дела.

Српски народ на Kосову и Метохији, указао је Петковић, очекује да му буде омогућено да оствари своје бирачко право 3. априла, на идентичан начин како је то био случај током свих изборних процеса до сада.

"Зато су ови избори последња шанса и тест за међународну заједницу која има апсолутну одговорност и обавезу да обезбеди спровођење и поштовање демократских тековина и принципа и да српском народу на Kосову и Метохији омогући да искористе своје бирачко право", закључио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво