Читај ми!

Шеф кинеске дипломатије Ванг Ји ускоро у посети Србији

Кинески државни саветник и министар спољних послова Ванг Ји ће, како је саопштило министарство спољних послова Кине, од данас до петка посетити више европских земаља укључујући Србију.

Како је прецизирао портпарол Министарства спољних послова Кине Ванг Венбин, шеф кинеске дипломатије ће од 27. до 29. октобра посетити Грчку, Србију, Албанију и Италију.

Он је рекао да су Грчка, Србија, Албанија и Италија важни партнери Кине у Европи и да Кина има дубоко традиционално пријатељство са четири земље, блиску сарадњу у различитим областима и плодну сарадњу у заједничкој изградњи "Појаса и пута".

Посета државног саветника и министра спољних послова Ванг Јиа у потпуности показује позитивну вољу Кине да консолидује билатерално пријатељство са четири земље, те да продуби сарадњу измеду Кине и земаља Централне и Истоцне Европе, као и да промовише здрав и стабилан развој односа измеду Кине и ЕУ, преноси Међународни кинески радио.

"Кина је вољна да сарадује са четири земље на промовисању континуираног унапређења билатералних односа, пружању већег подстицаја сарадњи Кине и земаља Централне и Истоцне Европе и развоју односа Кине и ЕУ и убризгавању позитивне енергије у одбрану мултилатерализма и међународне правичности и правде", нагласио је кинески портпарол.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво