Читај ми!

Брнабићева о "Пандориним папирима": Морала бих да видим шта је ту ново

Премијерка Србије Ана Брнабић каже да није упућена у "Пандорине папире" који повезују министра финансија Синишу Малог са офшор компанијама.

Упитана да прокоментарише "Пандорине папире" који показују да је министар финансија Синиша Мали био власник 24 стана у Бугарској, Ана Брнабић је рекла да је већ раније видела оптужбе за 24 стана, као и одговоре на те оптужбе, те да би морала да види шта је ново у тим папирима.

"Нисам стигла да погледам те папире, тако да бих причала напамет", рекла је Брнабићева током посете Мостару.

Истакла је да и у овом случају очекује да институције раде свој посао и да верује у владавину права и институције.

"Верујем да без тога нема државе, тако да позивам институције да раде свој посао. Ми смо у Србији показали да нема заштићених и да нико неће бити заштићен ни због своје функције, ни због страначке припадности, ни због чега другог", рекла је Брнабићева.

Поновила је да мора да погледа папире да би могла да коментарише, а нарочито јер је и премијер Чешке Андреј Бабиш, који се такође помиње у поменутом новинарском истраживању, рекао да је то напад на њега као део предизборне кампање.

"Видим да се око 'Пандориних папира' дигло много узбуне па ћу погледати", рекла је премијерка.

Подсетила је да су и њу доводили у везу са "пореским рајевима", јер је радила за фирму која је градила ветропаркове у Србији и која је била регистрована у Америци, па у Холандији, па на Малти.

Брнабићева је истакла да није имала никакав утицај на начин пословања било које фирме, већ је водила само један њихов пројекат.

"Мислим да је ред, као што су сада почеле да раде најутицајније земље света Г7 и Г20, да те ствари постану нелегалне и онда би то решило тај проблем", рекла је Брнабићева.

Више десетина садашњих и бивших државника и моћних милијардера повезано је са компанијама које користе "пореске оазе", открило је новинарско истраживање названо "Пандорини папири".

У истраживању Међународног конзорцијума истраживачких новинара (ИЦИЈ) и 150 медија широм света откривено је да је 330 јавних званичника широм света повезано са офшор рачунима.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се