Читај ми!

Осуде претњи Срђана Нога председнику Вучићу

Државни и политички званичници осудили су претње бившег народног посланика и функционера Двери Срђана Нога упућене председнику Александру Вучићу и његовој породици.

Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић осудила је претње Срђана Нога упућене председнику Александру Вучићу и његовој породици.

"Можете да мислите шта хоћете о нечијој политици и да се не слажете колико год хоћете, али кад неком предвиђате трагичан крај и помињете му породицу и децу, онда је то заиста болесно. Политика се води програмима, радом и резултатима, а не говором мржње, а они који немају да понуде ништа осим претњи и увреда треба да се склоне из политике", навела је Михајловићева у саопштењу.

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин реаговао је на претње и казао да "буде ли се (на то) ћутало, сви који сада ћуте дочекаће да и њихову децу убијају у медијима".

"Кукавица која је испред себе гурала децу да упадају у Скупштину Србије, сада би да убије и Вучићеву децу. Сваки дан неки 'шљам' пожели смрт Вучићу и његовој породици и то постаје уобичајено понашање које се и не коментарише. Није ово више питање само за психијатра, ово је питање за правосуђе", навео је Вулин, преноси Покрет социјалиста.

Стефановић: Неопходна хитна реакција тужилаштва

Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да су претње које је Срђан Ного упутио председнику Александру Вучићу и његовој породици "бруталне" и да захтевају хитну и оштру реакцију надлежног тужилаштва.

Министар је тако у Скупштини Србије одговорио на питање посланика Драгана Марковића у вези тога шта ће се предузети поводом претњи Срђана Нога председнику и његовој породици и констатацији да би требло спроводити закон те да би Ного требало да буде ухапшен.

Стефановић је казао да се слаже да закон мора да се поштује и да се и сам увек залагао да се заоне који крше закон примене најоштрије мере.

"Потпуно подржавам све што сте рекли, немам шта да додам и и очекујем реакцију тужилаштва које је надлежно да овакве случајеве процесуира. Ово није притисак на тужиоце, али они су ти који треба да провере и виде има ли ту обележја кривичног дела", рекао је Стефановић.

Појаснио је да тужилац то треба да сагледа, и да тражи даље поступање.

Стефановић је казао и да није први пут да Ного на тако бруталан начин прети председнику, његовој породици и малолетном детету. 

"Ово није политичко понашање" 

Осуде је упутила и чланица Председништва СНС Нела Кубуровић Кисић.

"Сваки нормалан човек ће се запитати какав морални и политички монстум неко треба да буде, када се слузи нечијом децом, и покушава да се мржњом обрачуна са неистомишљеницима", навела је Кубуровић у писаној изјави.

И члан председништва Српске напредне странке Зоран Ђорђевић осудио је претње, наводећи да је недопустиво и за сваку осуду и казну то што Ного црта Вучићу мету на челу.

Ђорђевић је поручио да ће СНС наставити борбу против насиља, криминала, мафије, да ће се борити за обезбеђивање бољих услова за живот и рад наших грађана, да ће заштитити све категорије становништва, а посебну бригу водити о деци која представљају будућност Србије.

Претње Александру Вучићу и његовој породици осудио је и председник посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић, оцењујући да Ного исцртава мету на чело чланова породице председника Вучића и то у тренутку када је председник објавио рат мафији и организованом криминалу.

"Ово није политичко понашање, већ оличење најприземније и најбизарније негативне кампање која само говори о моралу и карактеру оних који су овакав пљави и неморални полититички маркетинг спремни да воде", навео је Милићевић.

Поводом претњи, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић позвао је надлежне државне органе да реагују и изразио очекивање да ће реаговати и ЕУ, пре свега Европски парламент.

"Нису ово претње на друштвеним мрежама и у медијима које су политичка борба. Може неко да не воли председника Вучића, да се не слаже са политиком СНС, али је монструозно претити трогодишњем детету, претити безбедности и напретку Србије", рекао је Петковић за ТВ Пинк.

Изјаву Нога осудиле су и функционерке СНС-а Јадранка Јоксимовић, Сандра Божић, Биљана Поповић Ивковић.  

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво