Брнабић: Не знам ко ће бити мандатар нове владе

Председница Владе Ана Брнабић рекла је данас да јој није познато ко ће бити мандатар за састав нове владе. На 1.000-ти дан од убиства Оливера Ивановића наводи да се неће заборавити то убиство и да ће се до правде доћи кад-тад. Истиче да није било корупције и сукоба интереса у вези са пословима фирме "Асеко" у којој ради њен брат и Канцеларије за ИТ и еУправу.

Ана Брнабић је на питање да ли би увела неке новине у вези са министарствима ако би добила мандат за састав нове владе, навела да не би било примерено да говори о неким њеним идејама док се не зна име мандатара.

"Не знам ко ће бити мандатар, не би било примерено да говорим о томе какве би биле моје идеје. То је потпуно ирелевантно док се не зна име мандатара", казала је Брнабићева.

Неће се заборавити убиство Оливера Ивановића

Брнабићева је навела да Приштини не одговара да се сазна истина о убиству Оливера Ивановића јер би у супротном они већ открили и налогодавце и убице.

На питање да ли је данас, 1.000 дана од убиства Ивановића, познато нешто о томе шта се заправо десило, Брнабићева је рекла да ће се до правде доћи кад-тад и да се неће заборавити на то убиство.

Напомиње да, нажалост, истрага мора да се води у Приштини и подсећа да је Београд тражио да учествује у њој, што није дозвољено, те да је апеловао и на Унким и на Еулекс да се убиство Ивановића истражи, да се дође до истине и да се починиоци казне.

"Нажалост, из Приштине имате само мук о тој теми. Ми ту тему нећемо заборавити и наставићемо да тражимо истину и да тражимо ко су убице и због чега је убијен Оливер Ивановић. И ако то траје десет година и ако траје 100 година нећемо заборавити. До правде ће се доћи кад-тад", казала је премијерка.

Брнабићева је рекла да сматра да Приштини не одговара да се о томе сазна истина.

"Није било корупције и сукоба интереса у пословима 'Асека'"

Истиче да није било корупције и сукоба интереса у вези са пословима фирме "Асеко" у којој ради њен брат и Канцеларије за ИТ и еУправу.

Брнабићева је навела да нико ништа није покушао да сакрије и да је све јавно, а да медији који желе да инсинуирају да је неко покушао нешто да намести и украде свесно прећуткују чињенице.

"Знам шта је истина, није било сукоба интереса и корупције", рекла је Брнабићева одговарајући на питање новинара у Галерија-легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића.

Премијерка каже да није ушла у политику да би остварила неку материјалну корист за себе или своју породицу већ да би урадила нешто добро за Србију.

Поводом послова "Асека" и Канцларије за ИТ рекла је да су то чисти послови, као и да медијски наводи не показују чињенично стање јер је све што је пласирано у тим вестима лаж.

Додаје да фирма у којој ради њен брат од када је она премијерка забележила раст прихода од 18 одсто, што је каже испод просека за ту индустрију.

Наводи да је у том случају Канцеларија за ИТ урадила посао који може да буде за пример, јер је Канцеларија тражила и мишљење Агенције за спречавање корупције која је упутила на Управу за јавне набавке, а која је рекла да у том случају није реч о сукобу интереса.

Каже да је консултовала и невладин сектор односно организацију Транспарентност Србија.

Поводом уговора између те фирме и Канцеларије за ИТ, Брнабић је рекла да је портла Нова.рс објавио тај документ називајући га екслузивним.

"Који је то виц, тај уговор је на сајту и јаван је", додала је премијерка.

Каже да о објективности медија говори и начин извештавања у коме се наводи да је уговор између брата Ане Брнабић и Владе Србије, а не оно што је чињенично стање, а то је да је уговор између фирме, у којој је један од запослених њен брат, и Канцеларија за ИТ.

Премијерка је навела да и одређени чанови Савета за борбу против корупције инсинуирају корупцију и нечасне радње као у случају Андреја Вучића, за шта сами кажу да немају доказе.

Поручила је да је у политику ушла као добро ситуирана са одличном платом у приватном сектору и некретнинама од којих је неке купила на кредит, а неке наследила.

Навела је да јој ништа материјално није било потребно и да ће након изласка из политике имати где да се врати и да би за месец дана у приватном сектору нашла посао.

На крају је поручила да све зависи од тога како ко поједину вест пласира и да ли се ослања на чињенице или инсинуације.

 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво