Председник општине Дечани Хотију: Понудите решење, што је доста – доста је

Председник општине Дечани Башким Рамосај позвао је косовског премијера Авдулаха Хотија да понуди решење уместо обуставе радова на магистралном путу Дечани–Плав, који локалне власти мимо закона граде у заштићеној зони манастира Високи Дечани.

"Када се радови обуставе, добро је да се понуде и исправна решења, господине премијеру. Жао ми је што тренутно носите проблеме настале пре 20 година", написао је Рамосај на Фејсбук налогу, додајући да данас шаље "само упозорење": "Доста је, доста"!

Рамосај каже да је спреман да нађе решење тако што ће направити пут.

Након што је у петак објавио привремену обуставу радова, у данашњем оглашавању на друштвеним мрежама, Рамосај је објавио и фотографије са обиласка градилишта у заштићеној зони манастира Високи Дечани.

Општинске власти последњих дана интензивирале су градњу магистралног пута кроз заштићену зону православног манастира Високи Дечани, у којој су такви инфраструктурни објекти строго забрањени.

Косовски премијер Авдулах Хоти затражио је јуче обуставу радова на путу Дечани–Плав, рекавши да "подржава преиспитивање свих законских и практичних могућности на терену за довршетак пута који повезује Косово са Црном Гором".

Пре Хотија, забрану радова затражили су монаси Високих Дечана, Епархија рашко- призренска и председник Србије Александар Вучић.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се