Хоти захтева обуставу радова у близини Високих Дечана

Косовски премијер Авдулах Хоти затражио је обуставу радова на путу Дечани-Плав који пролази кроз подручје манастира Високу Дечани, законски проглашеног заштићеном зоном.

У саопштењу косовске владе наводи се Авдулах Хоти цени виталан значај овог пута за грађане, али да је на снази законодавство које је усвојила косовска скупштина, као и одлука косовског уставног суда.

Даље се наводи да познавајући директан утицај тог пута на економију и квалитет живота становника општине Дечане, Хоти "подржава преиспитивање свих законских и практичних могућности на терену за довршетак пута који повезује Косово са Црном Гором".

Хоти "понавља пуну посвећеност косовске владе и народа да чувају и поштују сакралне објекте као заједничку вредност богатог духовног наслеђа Косова", додаје се у саопштењу.

На Хотијев захтев, а након вишедневних апела и захтева монаха Високих Дечана, Епархије рашко призренске, председника Србије Александра Вућича, председник општине у Дечанима Башким Рамосај, јуче је објавио да су радови на овом путу обустављени до сутра.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се