Реаговања на протесте и нереде у Београду

Стижу и прва реаговања на вечерашње протесте и инциденте испред Скупштине Србије.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да најоштрије осуђује вандализам поличара који стоје иза насилног упада у Скупшину Србије у тренутку када се држава и здравствени систем суочавају са најтежим ударом коронавируса од почетка пандемије. 

Потпредседница Владе Србије и министарка саобраћаја Зорана Михајловић најоштрије је осудила насилни покушај упада у Скупштину, позвавши грађане да не прибегавају било каквом насиљу и да се придржавају мера.

Министар здравља Златибор Лончар реаговао је на информацију да је екипа Хитне помоћи заустављена у обављању свог посла, током протеста испред Скупштине и затражио хитну реакцију надлежих органа.  

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић оцењује да оно што се догађа у Београду, посебно тренутак који је изабран за насиље над институцијама државе, указује на крајње опасне намере.  

Реагујући на дешавања испред Скупштине, потпредседница ГО СНС Марија Обрадовић оценила је да насилно понашање "Ђиласових фашиста и батинаша" мора бити санкционисано.  

Лидер СПС-а Ивица Дачић осудио је насилни упад у Скупштину и рекао је да "нема никакве дилеме да је ово одговор опозиције на Вучићев позив на јединство у борби против коронавируса".

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин каже да су "Ђиласови запослени оптужили Владу Србије и председника Вучића да су прерано ублажили мере борбе против ковида-19, а сада су променили став и нападају председника Вучића, јер тражи пооштравање мера".

Председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности и посланик СНС Игор Бечић истиче да је насиље "неспојиво са здравим разумом". 

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма покушај уласка у парламент назвао је терористичким актом. 

Грађани незадовољни због најављених мера окупили су се испред Скупштине Србије протестујући због најављеног увођења полицијског часа.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво