Екипа РТС-а на Јарињу: Камиони из централне Србије заустављени на прелазу

На административном прелазу Јариње ниједан камион са регистарским ознакама Републике Србије косовски цариници нису пустили да уђе на територију КиМ. Возачи кажу да им улаз није дозвољен јер на царинским папирима не стоји назив "Република Косово".

Од 15 часова ниједан камион са регистарским ознакама Републике Србије косовски цариници на Јарињу нису пустили да уђе на територију КиМ. Није пропуштен ни камион без робе.

"Сви камиони са српском робом и српским таблицама", наводно стоји у допису који су добили косовски цариници. Пролазе само камиони страних регистарских ознака са робом која није из Србије.

Камиони у транзиту који су прешли, паркирани су одмах иза административног прелаза.

Екипа РТС-а јутрос је видела и повратак два камиона краљевачких регистарских ознака којима није био дозвољен улазак на КиМ зато што на пратећим документима не стоји назив "Република Косово".

Неколико камиона који су са територије КиМ неометано су прешли у централну Србију.

На администартивном прелазу Јариње тренутно је више од 15 камиона, а део још увек чека да превезе робу из централне Србије на територију јужне покрајине. Путнички саобраћај одвија се без застоја.

Са административног прелаза Мердаре јутрос је враћен камион са робом из централне Србије, потврђено је РТС-у. То практично значи да је почела примена нових мера које је донела косовска Влада.

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је за РТС да је за Србију неприхватљив чин Приштине која је забранила улазак робе из централне Србије без докумената са назнаком "Република Косово". 

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво