Историјска улога ревизорског извештаја

Извештај Државне ревизорске институције о ревизији буџета за 2008. годину има, "готово историјску улогу" јер ће ревизорa обавезати да у следећој години сачини потпунији извештај, рекла председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић оценила је да извештај Државне ревизорске институције о ревизији буџета за 2008. годину има изузетну, "готово историјску улогу", јер ће ревизора обавезати да у следећој години сачини потпунији извештај.

Ђукић Дејановић је у изјави Танјугу најавила да ће парламентарци тај извештај, који је показао бројне неправилности у трошењу буџетских средстава, моћи да разматрају тек у периоду редовног пролећног заседања.

Према њеним речима, разлог за то лежи у чињеници да опозиција није упутила захтев за његово стављање на дневни ред по хитном поступку пре расправе о буџету за 2010. годину.

Председница парламента је указала на изузетан значај рада независних тела, јер од њихове ефикасности, како је објаснила, зависи да ли ће надзорна улога парламента бити на највишем нивоу.

"Та независна тела треба да имају добре услове за рад, јер ако она буду коректно радила свој посао онда ће надзорна улога бити на вишем нивоу. За сада то није довољно и довољно добро, али не може се све одједном", оценила је председница скупштине.

Ђукић Дејановић је напоменула да је функција независних тела да укажу на све евентуалне неправилности и да делују да се оне уклоне, а да правосудни органи у тај процес треба да се укључе уколико се установи да има елемената за кривична гоњења и прекрешаје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво