Србији не требају ванредни избори

У следећој години Србији потребна политичка стабилност, због чега су ванредни парламентарни избори непотребни, рекао Ивица Дачић. Реформа СПС у 2010. години, најавио Дачић.

Министар унутрашњих послова и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, изјавио је да је Србији у следећој години потребна политичка стабилност, због чега су ванредни парламентарни избори непотребни, и за 2010. годину најавио реформу СПС-а.

Дачић је на седници Главног одбора СПС у Центру "Сава" истакао да Србију чека тешка година и да је због тога битно да у земљи постоји политичка стабилност, због чега нису потребни ванредни парламентарни избори.

Дачић је позвао на "велику реформу странке кроз дефинисање нове политике, новог програма, статута и руководства" на конгресу који ће бити одржан идуће године, када ће СПС обележити 20 година постојања.

Поручио је члановима Главног одбора да се не боје промена у странци и да СПС треба да форсира промене и отвори врата за нове идеје и младе.

"Морамо да дефинишемо нову политику и нове принципе на којима ће Србија да почива", рекао је Дачић и додао да је "ово историјско време за СПС и за нови почетак" и да је СПС показала да се не плаши својих страначких конгреса када је реч о кадровским решењима.

Дачић је поручио да је задовољан радом представника СПС у државним органима, али и нагласио да није задовољан тиме како функционишу унутарстраначки односи.

"Зато су нам потребне промене", рекао је Дачић и позвао на велику реформу СПС јер је то, како је навео, странка "за крупне кораке".

Одлука о Влади са ДС историјска

Дачић је рекао да је одлука да се уђе у Владу са Демократском странком историјска и да је утицала на обликовање будућности Србије и да се показало да није била дневно-политичка.

Председник СПС је упозорио да СПС "није странка за политичко поткусуривање ко ће бити на власти".

Дачић је навео да је 2009. била веома важна година у приближавању Србије ЕУ, да је питање проглашења независности Косова пред Међународним судом правде и да Србија и поред тешке ситуације није доживела тешку економску кризу као друге државе.

Он је оценио да Србија не треба да се дели на две политичке странке и да је лаж да постоји та подела јер су "сада и једни и други за Европу".

Према његовим речима, биће неопходан тежак рад на испуњавању стандарда за прикључење ЕУ, а поред националних, највећи проблеми су економија и социјална неправда.

"Желимо да Србија буде модерно, демократско, економски и социјално развијено и социјално праведно друштво, да буде чланица ЕУ а у исто време да се боримо и за Косово и Метохију и за опстанка Дејтонског споразума. То су обавезе које нас чекају у будућности", рекао је Дачић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво