Гојковић: Обрадовић штрајкује глађу на веома необичан начин

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изразила је забринутост за здравље посланика Александра Мартиновића, Сандре Божић и Миладина Шеварлића, који су ноћ провели испред парламента штрајкујући глађу.

Маја Гојковић је на конференцији за новинаре у парламенту рекла да су веома истрајни и одлучни.

"Не узимају храну, седе на сунцу, да издрже, не би ли испунили неке своје циљеве", рекла је Гојковићева.

Председница Скупштине је оценила да лидер Двери Бошко Обрадовић приступио и спроводи "овај тзв. штрајк" на "веома необичан начин", који до сада није виђен.

"Јуче кад су се камере појединих медијских кућа склониле, њему су пришли Драган Ђилас, Борко Обрадовић и још неки и после краћег разговора доставили су му кесу, а он сам каже са стварима, молитвеником и иконама. И он се повукао у здање скупштине", рекла је Гојковићева.

Како је рекла, није она та која ће да оцени да ли је Обрадовић имао још нешто у кеси и да ли је прекршио, како је рекао, "мало јачи пост", што је по њеном мишљењу неумесан термин.

"Не знамо шта се дешавало у скупштини, осим да се он добро наспавао. А сада када сте ви ту, поново је изашао напоље да убеди јавност да он заиста штрајк глађу. Ми нисмо полицијска, ''Штази' држава, па да снимамо посланике у овом здању. Остављам грађанима да сами оцене да ли се ту ради о штрајку глађу или о лоше режиараној представи", рекла је Гојковић.

"Ђиласу је изгледа дозвољено све"

Маја Гојковић изјавила је да је, како се чини, лидеру ССП Драгану Ђиласу дозвољено све, па и да, како је рекла, Бошку Обрадовићу доноси иконе и молитвеник.

На питање како је Ђилас синоћ дошао до Обрадовића, који се налазио у делу испред парламента у који грађани не могу да прођу, Гојковиц је казала да изгледа да за њега не важе закони.

Приметила је, каже, на телевизији да се поред Обрадовића налазе Ђилас и Борко Стефановић, наводећи да не зна да ли су гурнули полицајце или су се користили неким триковима.

"Очигледно богати Ђилас може све па може и Бошку да доноси иконе и молитвеник", оценила је Гојковићева.

Настављене изборне радње

Председница Скупштине изјавила је да је на седници РИК-а, након прекида изборних радњи поново покренут процес за изборе расписане за 21. јун, наводећи да су технички спроведени у дело закони којима се омогућава оверавање потписа и код општинских оверивача.

Реч је о законима које је Праламент јуче усвојио - измене и допуне Закона о избору народних посланика и измене и допуне Закона о локалним изборима.

Она је подсетила да је то био један од захтева већине странака на састанку са председником Србије Александром Вучићем.

Гојковић је позвала грађане да изађу на изборе и гласају за неку од понуђених листа и да тиме определе како ће изгледати Скупштина.

"Као неко ко је водио парламент у два мандата, желим да он буде много бољи и успешнији у представљању грађана и да се ради на доношењу добрих закона. Убеђена сам да ће воља грађана бирти таква да у следећем сазиву неће бити инцидената и немилих сцена", рекла је Гојковићева.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара