Харадинајева странка не одустаје од противљења укидању таксе

Посланик Алијансе за будућност Косова у косовској скупштини Газменд Абраши рекао је да је његова политичка странка врло близу прикупљања 40 потписа посланика за сазивање ванредне седнице на којој би се расправљало о најави нове владе да ће укинути таксу на производе из централне Србије и производе из БиХ.

Газменд Абраши је истакао да ће Алијанса за будућност Косова (АБК) икористити све демократске методе у парламенту.

"Затражили смо од осталих странака, колико нам требају њихови гласови, и веома смо близу да их прикупимо и да о такси расправљамо у Скупштини. Тражили смо гласове Демократске партије и Социјалдемократске иницијативе НИСМА", рекао је Абраши приштинским медијима.

АБК је међу опозиционим странкама у косовском парламенту најгласнија у противљењу укидању таксе на српске производе, уведене у новембру 2018. године када је на челу владе био председник те странке Рамуш Харадинај.

Током предизборне кампање у септембру и почетком октобра прошле године, главна тачка Рамуша Харадинаја односила се на уведену таксу на српске производе.

На изборима, највише гласова бирача добиле су међутим странке које су биле против увођења таксе – покрет Самоопредељење и Демократски савез Косова.

Њихова стратегија је да укидање таксе замене увођењем реципроцитета у односима са Београдом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво