Дачић: Јасно је да Приштина не доноси одлуке једнострано

Понекад се чини да политичари у Приштини доносе једностране акте, али после свих анализа јасно је да они те акте не доносе сами већ уз нечију подршку, отворену или прикривену, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

Ивица Дачић је тако одговорио на питање новинара да прокоментариште која је то велика европска земља стала иза увођења таксa, о чему је говорио председник Александар Вучић.

"Да је председник хтео да тачно каже која је то земља он би то рекао, било би мало неодговорно да ја то говорим у његово име, али мислим да није потребно много асоцијација да се погоди која је то земља, с обзиром на то да је мало утицајних земаља у Европи", рекао је Дачић у Министарству спољних послова након пријема Срба који су стигли из Вухана.

Према његовим речима, нису сви задовољни позицијом да се нешто позитивно дешава, а што водити до трајног решења косовског питања, нарочито, истиче, ако нису сагласни с тим принципима понуђених решења.

Упитан да ли очекује да ће Приштина ускоро укинути таксу, с обзиром на све већи притисак западних сила, Дачић каже да то "ни видовњаци не могу да кажу".

"Имајући у виду понашање Приштине, разне изговоре које траже, неке нове идеје које имају, све је то апсолутно противно свему ономе докле смо стигли када је реч о проблемима КиМ", рекао је Дачић.

Указао је и на то да председник привремених косовских институција Хашим Тачи тражи да било који посредник или представник мора да се односи према Косову као према сувереној држави.

"Ја питам Тачија: А који се то представник односио до сада према Косову као према сувереној држави? За ЕУ, ОЕБС, Савет Европе, УН, Косово није независна и суверена држава и ниједан представник тих организација не може да се понаша тако", нагласио је Дачић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво