Вучић у Дрвару: Ово није крај наше подршке, на Србију увек можете рачунати

Председник Александар Вучић је поручио окупљенима да ће Србијa и убудуће помагати Дрвар. "Иако живимо у различитим државама, знамо да припадамо истом народу", истакао је председник, који је присуствовао отварању филијале "Комерцијалне банке" и погона фабрике "Јумко".

Александар Вучић, који је раније данас посетио Мркоњић Град са званичницима РС и српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, у Дрвару је поручио окупљенима да на Србију увек могу да рачунају.

"Иако живимо у различитим државама, знамо да припадамо истом народу", рекао је председник.

Током отварања подружнице "Комерцијалне банке", Вучић је рекао да се ради оно што је речено пре неколико месеци.

"Ово није крај наше подршке. Знам да Дом здравља има много проблема. Добили сте новац који смо пребацили преко Владе Републике Српске – 925.000 евра. Почетком децембра, као што смо рекли. Даћемо још новца за Дом здравља, да наши старији и деца могу да се лече, помагаћемо и даље Дрвар и ово није последњи пут да сам дошао у Дрвар", поручио је Вучић.

Председник Вучић и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворили су потом у Дрвару погон фабрике "Јумко" из Врања, у којем је запослено 80 радника, а за чију градњу је Влада Србије издвојила 500.000 евра.

"Срећан сам што смо испунили обећање и што ове дивне жене данас раде. Потрудили смо се да и у ‘Јумку’ плате повећамо и надам се да ћемо то наставити у будућности. То је био наш посао и то смо урадили. Чињеница је да у свакој општини у РС радимо по један важан пројекат, то се раније никада није дешавало", истакао је председник на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Председник Србије би на крају посете Мркоњић Граду и Дрвару, требало да обиђе Музеј "25. мај".

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 30. јан 2020, 07:16) - Lek Galenika [нерегистровани]

Srbija

Srbija je uvek spremna da pomogne braci Srbima u Republici Srbskoj.

(четвртак, 30. јан 2020, 05:32) - Jecika [нерегистровани]

Bolji zivot

Bitna je podrska Srbija nasem narodu u BiH,a to potvrdjuju i brojna ulaganja i pomoci Srbije nasem narodu.

(среда, 29. јан 2020, 14:57) - Ivan [нерегистровани]

Drvar

Srbija ce uvek pomagati i podrzavati srbe u BiH, omoguciti im bolji zivot i voditi racuna o njihovom zaposljavanju, ova fabrika ce omoguciti bolji zivot ljudi u Drvaru.

(среда, 29. јан 2020, 13:06) - Rajko [нерегистровани]

Samopouzdanje

Jumko i ovaj otvoreni pogon kao i predsednik Srbije su ulili veliko sampouzdanje gradjanima Drvara i veru u bolje sutra.

(среда, 29. јан 2020, 12:58) - OM [нерегистровани]

Komentar

Ovo je samo početak podrške i pomoći koju će Srbija pružiti, jer treba da pomažemo svim Srbima, ma gde god oni živeli.

(среда, 29. јан 2020, 12:56) - Nena [нерегистровани]

Republika Srpska

Nadamo se da više na našim prostorima neće biti rata ni oluja, da će se živeti normalno i da da će se rađati sve više dece.