Вучић: Тешко је, али ни Србији ни Црној Гори не треба сукоб

Председник Александар Вучић рекао је, поводом разговора са председником Црне Горе, да око кључних питања није могао да се усагласи са својим саговорником.

"Радим све што могу, личним ауторитетом, који није тако мали како би многи желели, да побољшам позицију српског народа у Црној Гори", рекао је Вучић телевизији Пинк.

Разуме се, каже, да је разговор са Милом Ђукановићем био тежак.

"Када двојица људи око кључних питања не могу да се усагласе, тешко је, али смо истовремено као озбиљни и одговорни људи разумели да Србији не треба сукоб са Црном Гором, нити Црној Гори са Србијом", рекао је Вучић.

Србија и Црна Гора, истиче, морају да буду две пријатељске и братске државе.

Вучић каже да је о Црној Гори разговарао са патријархом Иринејем више пута и да су се договорили како да наступају.

Каже да је лакши део разговора са Ђукановићем био онај који се тицао питања на који начин Београд и Подгорица виде однос према ЕУ и њихов према Србији и Црној Гори.

"Не искључујемо могућност да све више зајендички тражимо бољу позцију за наше земље", рекао је Вучић.

Вучић: Неопходно укинути таксе за економски напредак

Председник Србије сматра значајном енергију и ентузијазам представника Вашингтона у циљу да се убрза наставак дијалога, али истиче да то не иде тако лако и да најпре морају бити укинуте таксе.

На констатацију да је прошли састанак у Београду био веома "енергичан", Вучић је рекао да није увек једноставно када се састану људи тог типа, али је, каже, разговор био добар.

Рекао је да Гренел показује посебну врсту страсти у политици.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво