Вучић са Ђукановићем о положају Срба и путу ка ЕУ

Председник Александар Вучић разговарао је у Јерусалиму са председником Црне Горе Милом Ђукановићем о, како је изјавио за "Блиц", положају српског народа и недавно усвојеном закону о верским слободама, али и већој координацији у будућим наступима пред европским институцијама.

Председник Вучић је са Ђукановићем разговарао, како је изјавио за Блиц, о положају српског народа и закону о слободи вероисповести.

Пренео је да су њихова становишта и позиције веома удаљене, као и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став.

Додао је да је разговор био дуг, тежак и комплексан.

"Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свесни да Србија и Црна Гора никада не смеју да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу решења", рекао је Вучић.

Додао је да су тема биле и евроинтеграције.

"Говорили смо и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили и већу координацију у будућим наступима пред европским институцијама, као и наставак разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у нашем региону", навео је Вучић.

Вучић је са Ђукановићем разговарао током вечере коју је председник Израела приредио за више десетина шефова држава и влада уочи сутрашњег обележавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. јан 2020, 07:47) - mile [нерегистровани]

dogovor

Đukanović očito ne želi saradnju sa Srbijom.

(четвртак, 23. јан 2020, 07:32) - Lek Galenika [нерегистровани]

Srbija

Srbiji je duznost da brani svoje gradjane svoje svetinje ma gde se one nalazile.

(четвртак, 23. јан 2020, 06:47) - anonymous [нерегистровани]

ok

Postoji samo jedna tema. Neprijateljski odnos vlasti u C.Gori prema Srbima. I to u svakom pogledu i prema svim Srbima svuda. Stvarno ne znam šta im je, Dušan