Вулетић: Масовне и мирне литије у Црној Гори вероватно изненадиле Ђукановића

Социолог Владимир Вулетић рекао је за РТС да је у интересу и Београда и Подгорице да се пронађе решење поводом ситуације настале након што је у Црној Гори усвојен закон о слободи вероисповести.

Владимир Вулетић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да су масовне мирне литије у Црној Гори оно што је вероватно изненадило и председника Црне Горе Мила Ђукановића.

"Вероватно није очекивао овакву реакцију народа у Црној Гори. Тамо видимо масован, достојанствен, миран, али прилично одлучан отпор ономе што је усвојено. То не одговара Милу Ђукановићу", истакао је Вулетић.

Сматра да је у интересу и Србије и Црне Горе да се пронађе решење за новонасталу ситуацију. 

"Мислим да ће ово бити дуготрајан спор, ово се неће решити преко ноћи, али се надам да неће на начин на који је замишљено у Подгорици. Важно је да остане у оквирима какви су постављени", напомиње Вулетић.

Говорећи о истицању заставе са Давидовом звездом на згради Председништва поводом Међународног дана сећања на Холокауст, Вулетић је указао да је Израел значајна држава у међународним односима.

Сваки гест од стране Србије који се, каже, може тумачити као пријатељски је нешто што користи и Србији.

Указао је да исцртавање нацистичке свастике у Београду не треба да изненађује напомињући да је то само једна у низу провокација.

"И у време социјализма, кад сам био омладинац, било је антисемитских порука понекад. То се изнова дешава, али ја томе не бих придавао пажњу и значај, али не треба бити ни неосетљив", сматра Вулетић. 

Коментаришући посету специјалног изасланика САД Ричарда Гренела Приштини, Вулетић је рекао да је "очигледно да није спавао" и да је договор о авио-линији Београд–Приштина несумњиво последица његовог дипломатског рада.

"Треба да чујемо и вест о уклањању такси. Не видим каква би економска сарадња могла да буде наствљена ако су ту таксе", каже Вулетић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво