Николић очекује ванредне изборе

Томислав Николић оцењује годину на измаку лошом у свим аспектима. Једино решење нагомиланих проблема је расписивање ванредних парламентарних избора, оценио Николић.

Шеф посланичке групе "Напред Србијо" Томислав Николић оценио је годину на измаку лошом у свим аспектима и истакао да због тога у следећој, 2010. години очекује расписивање ванредних парламентрарних избора, које види као решење нагомиланих проблема.

Николић је у изјави Танјугу истакао да очекује ванредне парламентарне изборе у следећој години и због тога што би власт могла да се одлучи на такав потез ношена успесима на пољу визне либерализације и одмрзавања Прелазног трговинског споразума.

Шеф посланика напредњака је навео да је у 2009. години, када је у питању парламент, власт учинила више потеза који су додатно раздвојили странке владајуће већине и опозиције.

Најпре је, према његовим речима, промењен Пословник о раду парламента, што је допринело већој ефикасности највишег законодавног тела, али и заоштравању односа опозиције и већине, јер је ригорозно смањена могућност опозиције да износи своје мишљење.

Лошем односу две групације у парламенту, како је навео Николић, допринело је и његово руководство, које је начином вођења седница пружало повод посланицима опозиције да начине неку грешку и реагују на начин који није својствен мирним и демократским посланицима.

Према његовим речима, оно што је "додатно раздвојило" посланике опозиције и већине, је потврђивање Статута Војводине, што је проузроковало "врло сложену политичку ситуацију".

Николић је рекао да је и смрт патријарха српског Павла разбила одређени ниво кохезије у друштву, који је до тада постојао.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво