Значај поверења грађана и полиције

Министар Ивица Дачић указао на значај успостављања још вишег нивоа поверења између грађана и полиције и најавио нове акције, укључујући и хуманитарне, које ће то потврдити. Заменик премијера тврди да су Влада и парламентарна већина стабилни.

Министар полиције Ивица Дачић рекао је да је полицији за успешну борбу против криминала веома битна сарадња са грађанима и да је због тога у наредном периоду приоритет министарства на чијем је челу да се поврати поверење грађана у полицију.

Дачић је на Тргу Николе Пашића обишао припаднике Жандармерије, рониоце, полицајце коњанике и Оркестар полиције, који су се представили грађанима Београда у оквиру манифестације "Ледени град".

"Грађани треба да буду сигурни да ће полиција да их заштити, али и грађани треба да поштују полицију", рекао је Дачић.

Према његовим речима, полиција служи и народу и држави, а за полицајце је добро и да се друже с децом, као што је то случај у бројним акцијама укључујући и подршку "Леденом граду".

Дачић је рекао да ће ускоро бити представљено истраживање ОЕБС-а, према коме грађани Србије највише поверења имају у полицију и Војску, а најавио је и нове акције, укључујући и хуманитарне, ради успостављања још већег поверења.

Министар полиције нагласио је да се заплењени наркотици, као доказни материјал, упућују надлежним судским органима и да се та дрога, после окончања судског поступка, спаљује.

На питање о потрази за хашким оптужеником Ратком Младићем, Дачић је одговорио да полиција стално добија одређене информације које се испитују и да се до сада показало да ниједна није била тачна.

Парламентарна већина стабилна 

Заменик премијера Ивица Дачић оценио је  да је Влада стабилна и да владајућа коалиција има парламентарну већину и искључио могућност реконструкције кабинета премијера Мирка Цветковића.

Дачић је рекао да сада "нема назнака" да може доћи до губљења парламентарне већине, као ни реконструкције Владе.

Према његовим речима, уколико Влада изгуби парламентарну већину, прво би се покушало с реконструкцијом, па би се тек онда ишло на изборе.

Осврнувши се на рад Скупштине Србије, Дачић је указао на неопходност постизања политичког договора свих странака ради што успешнијег рада парламента.

Говорећи о наставку реформе у СПС-у, Дачић је истакао да странка коју предводи сада није иста као што је била деведесетих година прошлог века, најавивши наставак модернизације и у кадровском погледу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво