Наставак разговора о "мини Шенгену", прикључује се и Ђукановић

У Тирани се настављају разговори председника Србије и премијера Албаније и Македоније о уклањању баријера за слобододно кретање робе, услуга, капитала и људи, или такозваном Малом Шенгену. Очекује се и да ће им се придружити и председник Црне Горе Мило Ђукановић.

Александар Вучић, Еди Рама и Зоран Заев ће у суботу најпре обићи Драч, подручје које је недавно погодио разорни земљотрес.

Након јучерашњег састанка, председник Србије је изјавио да су "постигли конкретне договоре о више ствари, пре свега о већој интеграцији органа за превентивно деловање у случају пожара, поплава, земљотреса".

Круна разговора се очекује на наредном састанку у Београду крајем јануара.

Мило Ђукановић је рекао да планира да учествује на састанку о "мини Шенгену", али да тражи допунска објашњења.

Изјавио је да Црна Гора нема проблема са путовањима са личном картом и слободом протока роба и услуга, али да држава не жели да усваја иницијативе које могу бити у конфликту са иницијативама за сарадњу које се већ примењују.

Додао је да Црна Гора не жели регионалну иницијативу која може да носи опасност и да се протумачи као замена за европску интеграцију.

Први састанак у Тирани пратио је протест присталица странке "Самоопредељење" због доласка председника Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи