Алексић: Пријава против Вучевића за лажно пријављивање

Функционер Народне странке Мирослав Алексић поднео је обавештење од 13 тачака о информацијама које има о случају Јовањица, као и кривичну пријаву против градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића за лажно пријављивање и ометање правде.

Мирослав Алексић је обавештење предао Тужилаштву за организовани криминал и изразио наду да ће бити придодато поступку који се у случају Јовањица води по службеној дужности, док је кривичну пријаву против Милоша Вучевића поднео Првом основном тужилаштву.

Оценио је да, пријављујући председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја, Вучевић подноси пријаву против шефа државе који није тема, како би заштитио Андреја Вучића.

Алексић је изјавио да је Вучевићева пријава "ругање правосудним органима".

Оценио је да је случај "Јовањица" последица рата у Српској напредној странци и да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић тиме што није стопирао истрагу "задао ударац" Андреју Вучићу, те да се због тога "струја коју води брат председника Србије свети Стефановићу притисцима на његове блиске сараднике".

Како је истакао Алексић, у обавештењу је навео и нове податке о случају "Јовањица", међу којима је и то да је саветник Александра Вучића, Драган Гламочић 2016. године водио руску делегацију на "Јовањицу" како би се договорила сарадња тог пољопривредног добра са руским трговинским ланцима.

Рекао је да је "држава пружала логистичку подршку власнику 'Јовањице' Предрагу Колувији" и да је важно открити ко је у врху државе држао тај посао.

Упитан о тужби коју је Андреј Вучић најавио против њега, Алексић је рекао да о томе не зна ништа, да су разни људи из власти најављивали тужбу против њега, а да су "једино поднели пријаву сами против себе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се