Јеремић: СзС не иде на изборе

Савез за Србију неће учествовати на изборима на пролеће следеће године, и то је јасно пренето и вечерас европским партнерима, рекао је председавајући Савеза за Србију (СЗС) Вук Јеремић. Додаје и да та коалиција више неће да учествује у разговорима са европским посредницима.

Јеремић је, после састанка дела опозиције са представницима Европског парламента, новинарима рекао да се "разишла било каква илузија" о могућем учешћу на изборима на пролеће.

"Ово је био последњи састанак у овој фази борбе за фер и поштене изборе. Захвалили смо им се на њиховом досадашњем ангажовању, јер не би се ни разговарало да није било њих. Резултати су за сада изостали, и нема никакве дилеме да СзС неће учествовати на лажним изборима", истакао је Јеремић.

Поновио је захтев СзС-а за променом изборних услова, јер, како каже, "тренутно само један човек - лидер Српске напредне странке и председник Србије Александар Вучић одлучује о томе да ли ће пре одржавања фер и поштених избора бити обављени и они који то нису".

Јеремић је рекао да ће "ти недемократски избори" бити "само трошење средстава из буџета на штету грађана".

"Да би Србија поново постала демократска, на изборима мора да учествује опозиција. На пролеће – неће", поручио је Јеремић.

На питање да ли је тема разговора са европарламентарцима био и временски оквир за одржавање изборa, као што је то у ауторском тексту навела Тања Фајон, Јеремић је рекао да је то питање за председника Србије. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво