Ђурић: Панични страх бивших команданата терористичке ОВК

Изјава Беџета Пацолија о некаквим хиљадама страница документације о злочинима Срба на Косову и Метохији указује на панични страх некадашњих команданата терористичке ОВК од тога да би их могла сустићи заслужена казна, каже Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.

Према његовим речима, јасно је да је реч о новом покушају да се у албанској јавности поново распале антисрпска осећања и истовремено аболирају прави злочинци.

Пацоли има и једну још опаснију намеру: да покретањем серије кривичних истрага против наводних починилица злочина над Албанцима изазове немир међу Србима на Косову и Метохији, јер на удару монтираних и лажних оптужница могли би се наћи сви они који су узели пушку у руке да би одбранили своје домове и породице од терориста, наводи Ђурић.

У саопштењу Канцеларије за КиМ истиче се да досадашња искуства показују да су се на удару приштинског правосуђа због наводне одговорности за ратне злочине, по правилу, налазили невини људи, најчешће оклеветани због тога што је неко "бацио око" на њихову имовину.

"Јасно је да Пацоли ради у блиској координацији са Кадријем Весељијем, који је био саслушан у Хагу од стране Специјалног суда за злочине ОВК".

Албанска јавност на КиМ ће неминовно у једном тренутку бити суочена са истином о монструозним злочинима накадашњих терористичких вођа, а садашњих политичких лидера, и крајње је време да на видело испливају сва њихова злодела, укључујући она почињена према сопственим сународницима, истиче Ђурић. 

"Похрлиће ових дана све бивше вође ОВК да се сликају у Рачку, као што је то данас урадио Хашим Тачи, како би порасли у очима албанске јавности, али то их неће спасити од одговорности за сва зла која су починили. Србија, још једном упозоравам, неће дозволити да антисрпска хистерија на КиМ прерасте у организовану кампању застрашивања и прогона невиних људи, а да лажне оптужнице постану оружје за ново етничко чишћење Срба из наше јужне покрајине.

Вршилац дужности министра спољних послова Беџет Пацоли саопштио је да постоји 10.000 страница документације са доказима ратних злочина које је починила Србија на Косову, а којима до сада нико није имао приступ. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара