Један од пет милиона: Циљ перформанса није био упад у Скупштину

Удружење "Један од пет милиона" је у саопштењу обавестило председницу парламента Мају Гојковић да "циљ перформанса није био упад у зграду Скупштине, већ куцање на њена врата". Лидер Двери Бошко Обрадовић наводи да циљ опозиције није насиље.

Како се наводи у саопштењу, студенткиња из Удружења "Један од пет милиона" Теа Вукадин позвала је грађане да покуцају на врата Скупштине, као што су то урадили и са зградом Ректората, и да на тај начин подсете да је то почетак којим су однели једну победу.

Додаје се да је народни посланик Бошко Обрадовић један од многих који су се одазвали и пошли за Теом Вукадин, а "никако није организатор или коловођа, како га режимски медији етикетирају".

Лидер Двери Бошко Обрадовић у саопштењу наводи да циљ опозиције није насиље, већ одбрана Устава и закона. 

Удружење "Један од пет милиона", како се истиче у саопштењу, подсећа представнике медија да је на перформанс позвала Вукадинова, а да је студент Срђан Марковић више пута наглашавао каква је акција.

У саопштењу се наглашава да удружење "Један од пет милиона" позива председницу парламента Мају Гојковић "да, пре него што се огласи по питању битних друштвених ситуација, прво сагледа ситуацију објективно и информише се преко слободних, а не само режимских медија".

Синоћ је током протеста у Београду дошло до инцидента када је један демонстрант јарболом од заставе покушао да пробије врата Скупштине, али га је обезбеђење спречило. 

Инцидент су осудили председница парламента и званичници међу којима је премијерка Ана Брнабић

број коментара 5 Пошаљи коментар
(недеља, 08. дец 2019, 15:42) - DrMr [нерегистровани]

kuckanje???

Da ste imalo civilizovani ne bi ste ni prilazili skupstini.Vi i vas vodja Bosko Obradovic. Nazivate kuckanjem udaranjem jarbolom od zastave u skupstinska vrata,dokaz da ste daleko od civilizovanog ponasanja.

(недеља, 08. дец 2019, 15:41) - anonymous [нерегистровани]

Sta radi tuzilac?

Zasto je ovim huliganima dozvoljeno da unistavaju drzavnu imovinu? Pocnite da radite svoj posao za koji dobijate plate!!! Sva steta ce biti nadoknadjena iz poreza, tj. od svih gradjana. Mislim da stvari treba tako postaviti da, ako nesto ne moze da se nadoknadi od onih koji su stetu proizveli, pogotovo ako se niko ne sankcionise zbog toga, onda stetu da nadoknadi tuzilastvo iz svog budzeta. Mozda ce tada poceti da rade svoj posao.

(недеља, 08. дец 2019, 15:22) - Srbin iz Nemacke [нерегистровани]

Gledam snimke

kako svom snagom "kuca" srpskom zastavom na Skupstinska vrata Republike Srbije da bi razbio prozor i onda pricaju nije bilo nista a te slike idu u svet. Kada cemo takve da sankcionisemo da im takve stvari nikada vise nepadnu napamet. Neka protestuju mirno koliko god hoce ali bez unistavanja drzavne ili privatne imovine i naravno bez maltretiranja drugih gradjana

(недеља, 08. дец 2019, 15:11) - anonymous [нерегистровани]

Koncept

Konceptualni umetnici i njihovi "performansi".

(недеља, 08. дец 2019, 14:10) - anonymous Lala [нерегистровани]

Eee,sad

Pa naravno da je onaj sa jarbolom od zastave hteo "samo malo" da razbije stakla na ulazu u Skupštinu .