Јевтић: Српска листа неће бити препрека формирању власти у Приштини

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је да та странка неће бити препрека за формирање нове косовске владе и институција, али да ће захтевати минимум - поштовање изборне воље грађана и престанак дискриминације Срба.

Далибор Јевтић је, у изјави за Косово онлајн, казао да је минимум захтева Српске листе престанак дискриминације воље српског народа и престанак дискриминације политичких представника Срба са Косова.

"Они који одбијају да прихвате оно што јесте била изборна воља грађана, одбијају да на један демократски начин уваже ставове и мишљења нас као политичких представника Срба, као политичке партије, а самим тим одбијају да изађу у сусрет решавању проблема српског народа на простору КиМ", поручио је Јевтић. 

Он је додао да и међународна заједница зна да Српска листа неће бити препрека у формирању нове косовске владе.

"Али, захтеваћемо минимум поштовања, не само нас као политичких представника Срба, већ српског народа, који је јасно и недвосмислено рекао ко жели да их представља у институцијама", закључио је Јевтић. 

Амерички амбасадор на Косову Филип Коснет јуче је поручио да коначни договор између Београда и Приштине треба да прихвати народ, а не само неколицина политичара.

Српска листа је, на недавним ванредним косовским парламентарним изборима, освојила свих десет места у Скупштини Косова која су резервисана за српску заједницу. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво