Коснет: Народ треба да прихвати договор Београда и Приштине

Амбасадор САД у Приштини Филип Коснет изјавио је да коначни договор између Београда и Приштине треба да прихвати народ, а не само неколицина политичара.

Филип Коснет је у интервјуу за Коха диторе говорио о задацима који чекају следећу владу у Приштини, али и о томе зашто сматра нереалним да говори о влади без признавања политичке стварности, односно Српске листе, најјаче странке косовских Срба, преноси Косово онлајн.

Коснет је говорио и о томе зашто "злонамерним" назива гласине о томе да се Сједињене Државе залажу за велику промену граница.

Поред дијалога, говорио је и о мерама које је најавила нова влада у борби против организованог криминала и корупције и о захтевима да се изврши ревизија мандата Специјалног суда за злочине бивше ОВК, јавља Коха.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(уторак, 03. дец 2019, 12:19) - Rade [нерегистровани]

dupli aršini

Da li je iko pitao Srpski narod o prihvatanju otimanja svoje grude svoje zemlje. Da li je uopšte bilo bilo kakvih dogovora osim agresija NATO- a. sada odjednom treba Šiptare pitati o da li se slažu sa Briselskim sporazumom ili još bolje sa Srpskim ustavom o svojini KiM a (katastarskom ) od strane Srbije.

(уторак, 03. дец 2019, 11:18) - anonymous [нерегистровани]

Nije to Vlada ili administracija drzave

Narod jednostavno ne moze da prihvati agresijom nametnuto resenje i otimanjem teritorije. Vladu mozda mozete da ubedite, kao u Makedoniji ili trenutno u Iraku recimo, ali narod tesko. Svuda gde su Amerikanci postavili marionetsku Vladu narod se nije pitao i to je njima veliki problem jer ih narod ne zeli.

(уторак, 03. дец 2019, 10:54) - anonymous [нерегистровани]

Re: Dogovor je već postignut

Bravo! I ne samo da je postignut nego je bio postignut uz saglasnost i pristanak svih svetskih sila, uključujući sve članice Saveta bezbednosti! Štaviše, upravo je Amerika bila ta koja je praktično sastavila taj dokument i pritiskala i pritiskala, prihvatajući tek nekoliko kompromisa. Ne postoji nikakav razlog da Srbija sada potpisuje bilo šta novo i pravi bilo kakve nove dogovore koje će Amerika pogaziti već sutra. Rezolucija 1244 je sve što je potrebno i Srbija mora da zahteva da je prihvate sve članice UN što znači da povuku proglašenje tamo neke nezavisne terorističke države i da jasno stave do znanja da podržavaju samo tu rezoluciju kao trajno rešenje. Menjanje granica i podela SRPSKE teritorije jedino su što ne dolazi u obzir.

(уторак, 03. дец 2019, 10:46) - anonymous [нерегистровани]

Igra riječi

Kos(n)et- Kos(m)et, ovaj je "pažljivo" biran za ovu poziciju.

(уторак, 03. дец 2019, 10:22) - anonymous [нерегистровани]

Dogovor je već postignut i piše u rezoluciji UN1244

zar ne Kosnet, ili vi to u USA ne priznajete UN i odluke UN-a!?

(уторак, 03. дец 2019, 09:39) - Markovljev [нерегистровани]

Nema promene granica

Vidim da su Amerikanci danas spremni i na neke kompromise samo da im ostane bar deo Kosova i Metohije, da fijasko stvaranja države uz pomoć ratnih zločinaca i kriminalaca nebude potpun. Nema ni promena granica, jer se Srbija graniči sa Makedonijom, Crnom Gorom i Albanijom a sa njima nemamo problem sa granicama. Kamo sreće da se Albanski narod na Kosovu i Metohiji nešto pita, jer bi odmah prihvatili Srbiji i Autonomiju KiM samo da se reše kriminalaca iz Prištine. Albanci su dobar narod, nažalost povodljiviji i od Srba a time sam sve rekao. Srbiju nedamo.