Брнабићева и Пендаровски: Веома добри односи две земље

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са председником Републике Северне Македоније Стевом Пендаровским, у оквиру његове званичне посете Београду.

Брнабићева и Пендаровски сагласили су се да су односи Србије и Северне Македоније веома добри, саопштила је прес-служба Владе.

Како је наведено, две земље опредељене су за даље јачање свеукупне сарадње, а посебно економске.

Оценили су се да је иницијатива о формирању "малог Шенгена" од великог значаја за даље јачање сарадње у региону Западног Балкана.

Брнабићева је истакла да је регионална сарадња на врху листе приоритета спољне политике Србије и да је наша земља посвећена унапређењу стабилности и економског напретка региона.

На састанку премијерке Брнабић и председника Пендаровског било је речи о иницијативи за отварање Српског културног центра у Скопљу, као места које ће још јаче повезати две земље и два народа и ојачати пријатељство и сарадњу кроз културну размену.

И председница Скупштине Србије Маја Гојковић састала се са Пендаровским.

Гојковићева и Пендаровски су нагласили да су две земље усмерене на развој добросуседских односа и указали су на значај парламентарне сарадње.

У саопштењу Скупштине Србије напомиње се да су Гојковићева и Пендаровски разговарали о актуелним питањима у оквиру процеса евроинтеграција.

Гојковићева је истакла да је досадашња међупарламентарна сарадња добра, захваљујући редовним сусретима, додала да има простора за додатно јачање сарадње и захвалила на учешћу делегације Парламента Македоније на 141. заседању Интерпарламентарне уније у Београду.

Гојковић и Пендаровски су поздравили раст трговинске размене и указали да постоје могућности за додатан развој и унапређење како трговинске, тако и осталих видова економске сарадње, посебно када је реч о инфраструктурном повезивању региона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво