Вучић: Одлука о докторату Малог дубоко политичка

Председник Александар Вучић изјавио је да га није изненадила одлука Београдског универзитета о докторској дисертацији Синише Малог.

"У питању је политичка одлука без преседана", рекао је Вучић за телевизију Прва поводом одлуке Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду који је једногласно утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације.

Рекао је, да се, када је реч о избору за министра у влади, анализира нешто друго, а то је какве резултате постиже Мали, а какве, рецимо "стручњак (Дејан) Шошкић".

Вучић је рекао да је питање академске честитости од изузетног значаја за Србију, те да није читао докторску дисертацију Синише Малог, да је видео да у њој има интересантних ствари, али да није стручан да то процењује.

Вучић је рекао да одлука БУ говори и о слободама у Србији, наводећи да тако нешто не би раније било могуће.

"Добро се осећам" 

Председник Србије каже да се, после здравствених проблема које је имао претходног викенда, сада добро осећа.

"Добро сам, одлично. Био је проблем у петак и суботу, и то је то", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Додао је да се већ у понедељак вратио на посао, као и да узима терапију редовно, те да су му лекари саветовали да буде мање ангажован.

"Али, била је тешка недеља, па нисам могао, али верујем да ћу у наредним недељама моћи", рекао је Вучић.

Председник Србије је прошлог петка увече, 15. новембра, био примљен на Војномедицинску академију у Београду због кардиоваскуларних проблема.

"Играј шта можеш, припреми се за највишу лигу"

Председник је говорио и о регионалној иницијативи за уклањање баријера за слободан проток робе, услуга, капитала и људи, истакавши да је веома важна.

Вучић је истовремено истакао да та иницијатива није замена за чланство у ЕУ.

"Желимо да играмо у Лиги шампиона. Желели смо прошле године Лигу Европе, али је уместо нас играла Будућност", рекао је Вучић и запитао, да ли то значи да треба да прекинем да играмо у регионалној, и нашој лиги.

"Играј шта можеш, припреми се за највишу лигу", нагласио је Вучић.

Подвукао је да се ради о тако чистој идеји која доноси само користи, и која нема ниједног негативног аспекта.

Упитан да ли је Косово добродошло у ту иницијативу, Вучић је рекао да су, ако буду пристали да буде статусно неутрална, добродошли.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво