Вучић: Одлука о докторату Малог дубоко политичка

Председник Александар Вучић изјавио је да га није изненадила одлука Београдског универзитета о докторској дисертацији Синише Малог.

"У питању је политичка одлука без преседана", рекао је Вучић за телевизију Прва поводом одлуке Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду који је једногласно утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације.

Рекао је, да се, када је реч о избору за министра у влади, анализира нешто друго, а то је какве резултате постиже Мали, а какве, рецимо "стручњак (Дејан) Шошкић".

Вучић је рекао да је питање академске честитости од изузетног значаја за Србију, те да није читао докторску дисертацију Синише Малог, да је видео да у њој има интересантних ствари, али да није стручан да то процењује.

Вучић је рекао да одлука БУ говори и о слободама у Србији, наводећи да тако нешто не би раније било могуће.

"Добро се осећам" 

Председник Србије каже да се, после здравствених проблема које је имао претходног викенда, сада добро осећа.

"Добро сам, одлично. Био је проблем у петак и суботу, и то је то", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Додао је да се већ у понедељак вратио на посао, као и да узима терапију редовно, те да су му лекари саветовали да буде мање ангажован.

"Али, била је тешка недеља, па нисам могао, али верујем да ћу у наредним недељама моћи", рекао је Вучић.

Председник Србије је прошлог петка увече, 15. новембра, био примљен на Војномедицинску академију у Београду због кардиоваскуларних проблема.

"Играј шта можеш, припреми се за највишу лигу"

Председник је говорио и о регионалној иницијативи за уклањање баријера за слободан проток робе, услуга, капитала и људи, истакавши да је веома важна.

Вучић је истовремено истакао да та иницијатива није замена за чланство у ЕУ.

"Желимо да играмо у Лиги шампиона. Желели смо прошле године Лигу Европе, али је уместо нас играла Будућност", рекао је Вучић и запитао, да ли то значи да треба да прекинем да играмо у регионалној, и нашој лиги.

"Играј шта можеш, припреми се за највишу лигу", нагласио је Вучић.

Подвукао је да се ради о тако чистој идеји која доноси само користи, и која нема ниједног негативног аспекта.

Упитан да ли је Косово добродошло у ту иницијативу, Вучић је рекао да су, ако буду пристали да буде статусно неутрална, добродошли.

број коментара 16 Пошаљи коментар
(субота, 23. нов 2019, 01:13) - Goran [нерегистровани]

Prelomite

Kazete da niste citali, a onda tvrdite da odluka politicka. Predsednice, nije vase da utvrdjujete istinu i razmislite o ostavci ministra Malog. Zbog boljeg sutra za sve nas,

(петак, 22. нов 2019, 17:51) - dragiša [нерегистровани]

HM

Ali zašto se ignorišu odluke FON-a, njihove Etičke komisije, njihovog Nastavno naučnog veća.Jesu li ti profesori, naučnici, stručnjaci druge klase, a da sao grupa predvodjena rektorkom je - najstručnija.Razmislite malo, nisam ni na čijoj strani, ali toliko toga je veoma jasno.Zar nije gospodja rektorka još ranije(bar po izjavama one grupe pristalica "2 od 5 miliona", koja je okupirala rektorat) nagovestila da će se ovako završiti?!Zar gospodja rektorka nije negirala da su ulazili stranački funkcioneri i donosili hranu za tu grupu studenata, pa tek kada su joj predočeni snimci rekla je:"Ja to nisam videla"!Zar nisu neki stranački funcioneri unapred znali odluku, a jedna televizija unapred najavila debatu?I sada, da kao obični gradjani, postavimo pitanje: ne činili se da je nešto što zaudara u ovom slučaju?

(петак, 22. нов 2019, 16:01) - brka [нерегистровани]

zanimljiv paradoks

kaze da je odluka jako politicka, a onda dva pasusa dalje kaze kako nije citao i kako nije strucan za doktorat..

(петак, 22. нов 2019, 15:59) - anonymous [нерегистровани]

Зашто нико ништа не коментарише?

Ја мислио сад ће сви: или за или против - кад оно - нико ништа!

(петак, 22. нов 2019, 15:32) - anonymous [нерегистровани]

Ma nego sta

Odbor za profesionalnu etiku univerziteta ustanovilo da je doktorat plagiran, a politicari i dalje guraju svoje.Privatna prcija politicara, narod, struka i znanje se ovde odavno nista ne pitaju.

(петак, 22. нов 2019, 15:25) - anonymous [нерегистровани]

Predsednik

Gospodine predsednice zar vi nemate vaznija posla nego da komentarisete doktorat Sinise Malog?Rektorat je doneo odluku i kraj price!!!!!

(петак, 22. нов 2019, 15:24) - anonymous [нерегистровани]

a da je komisija utvrdila da nije plagijat

onda odluka ne bi bila politička?

(петак, 22. нов 2019, 15:16) - anonymous [нерегистровани]

?

Каже да није читао дисертацију и да није стручан да оцењује а ипак зна да је одлука политичка.

(петак, 22. нов 2019, 15:11) - Au [нерегистровани]

Ko

Toliko o tome. Dve recenice predsednika i Malog!!!!
Ajd da vidim ko ce smeti vise o tome ista da pise sad. Da vidim te slobodne medije. Ajde b92 ajde rts pokazite se sad!!!!! Pokazite to sto pricate ajde
Dve recenice do sad, brojimo dalje

(петак, 22. нов 2019, 15:09) - anonymous [нерегистровани]

A fusnote

Вучић је рекао да је питање академске честитости од изузетног значаја за Србију, те да није читао докторску дисертацију Синише Малог, да је видео да у њој има интересантних ствари, али да није стручан да то процењује.