Мартиновић: Тепићева чита Милована Бркића, бесомучна кампања лажима

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић изјавио је да се наставља бесомучна кампања коју Драган Ђилас води, преко своје најближе сараднице Маринике Тепић, против председника Александра Вучића, у којој се свакога дана износе нове лажи, као што је изјава Тепићеве којом се, према његовим речима, Вучић проглашава одговорним за смрт нашег амбасадора у Либији.

Мартиновић је новинарима у Скупштини казао да се кампања уједно води и против министарстава одбране, унутрашњих послова, затим Војске Србије, српске наменске индустрије.

"Бесомучна кампања се води из дана у дан, свакога дана се износе нове лажи, а данас смо могли да чујемо и да је Александар Вучић крив за смрт нашег амбасадора у Либији", казао је Мартиновић и додао да је за то председника оптужила "Мариника Тепић прелетачевић, жена која је успела да промени седам политичких странака за неколико година".

Мартиновић је истакао да Тепићева препричава текстове и данас смо могли да чујемо низ потпуно неистинитих , а ради се о препричавању текстова Милована Бркића и то из 2014, 2015. и 2016. године.

"Тепићева у ствари чита текстове Милована Бркића који су објављени пре неколико година и сада им је главни аргумент да је Вучић крив за смрт амбасадора у Либији, сада се више не прича о Крушику", рекао је Мартиновић и навео да је председник сада крив за смрт амбасадора као што је опозицији био крив и за поплаве, пад хеликоптера. 

Како је навео, њему као озбиљном политичару, дегунтантно да коментарише те текстове.

Истакао је да Тепићева, која према Ђиласовим речима, уколико он дође на власт, треба да буде нови премијер, то ради да се не би говорило о темама које су битне за грађане Србије, као и да се не би говорило о свим "неделима и злочинима оних који су окупљени у Савезу за Србију", а које предводи Драган Ђилас.

Навео је да њима представља проблем да говоре о успесима политике коју предводи Александар Вучић, односно о новим фабрикама, новим радним местима, да је спуштена стопа незапослености, да је Србија постала поуздан партнер у свету.

Наводећи да је Војска Србије једна од ретких у Европи која може у истој години да одржи вежбе са САД, Кином и Русијом, Мартиновић је упитао да ли би иједна озбиљна земља у свету пристала на војне вежбе са Србијом да смо заиста држава која продаје оружје Ал Каиди, за шта СзС оптужује садашњу власт.

"Та кампања се даље води да грађани Србије, пре свега грађани Војводине, не би знали да је Мариника Тепић само у 2015. години, за измишљени спорт такозване 'банатске шоре' дала скоро пет милиона динара, да је по писању медија из времена ДС-а учествовала у изазивању саобраћајне несреће у којој је једна особа погинула и онда је та афера заташкана, јер је Тепићева била покрајински секретар за омладину и спорт", навео је Мартиновић.

Додао је да се кампања води и да би се сакрило да је Мариника Тепић милионе динара из буџета Војводине пребацила непостојећем фитнес-центру у Панчеву, као и да би се скренула пажња са чињенице да је Марко Бастаћ свом венчану куму стављао кесу на главу и тукао га јер му није донео коверту са новцем коју су му послали они који беправно граде по општини Стари град, као и да би се од јавности сакрило да је Бошко Обрадовић преко ноћи постао највећи европејац и највећи пријатељ Америке у Србији.

Истакао је да су то све радили како би уништили све чега су се дохватили - војску, просвету, здравство, и додао да окупљени у СзС немају ништа озбиљно да кажу, као и да никада нису изнели ниједан предлог да се реши неки политички, економски или социјални проблем у држави.

"Ових дана само сте могли да чујете 'да богда умро, треба му испалити пет метака у леђа, па после да се напијемо', а данас Тепићева каже да је Вучић одговоран за смрт амбасадора у Либији и да је извозио оружје Ал Каиди. Просто не могу да верујем да неко ко је народни посланик изађе пред новинаре и каже то без икаквог стида и срамоте", казао је он.

Мартиновић је подсетио да ће сутра почети расправа о буџету за следећу годину и навео да је овај буџет развојни и доказ да се успело у тешким реформама које су започете пре свега захваљујући храбрости Александра Вучића.

Додао је и да је председник Вучић показао данас доласком на посао када му је угрожено здравље да су му најважнији интереси грађана Србије и честитао му на томе.

"Они нека наставе даље са својом бесомучном кампањом и добро је ово што раде како би грађани могли да виде разлику. Док ми градимо путеве, они се баве питањем да Вучићу треба испалити пет хитаца у леђа и то говори да немају никакву политику", указао је Мартиновић.

Упитан за Нацрт закона о референдуму и народну иницијативу којим се предвиђа да за успех референдума у Србији више неће бити потребна излазност већа од 50 одсто уписаних бирача, већ ће се усвајати одлука већине изашлих гласача и да ли ће се тиме можда "прогурати изгласавање независности Косова", Мартиновић је казао да ће се посланици позабавити свим предлозима Владе Србије и додао да нема говора, ни помисли да ће се изменом било којег закона учинити корак напред ка признавању независности Косова.

"Вучић је као председник Републике рекао, и ја то само могу да поновим - док је он председник Косово и Метохија неће бити признати као независна држава и сви закони који се налазе или који ће доћи у процедуре Скупштине са евентуалним признањем КиМ, док је Вучић председник - никакве везе немају", казао је Мартиновић. 

ПС: Тепићева напада Вучића како би прекрила Ђиласове афере 

Покрет социјалиста саопштио је да потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић производи лажне афере и напада председника Србије Александра Вучића, како би прекрила праве афере Драгана Ђиласа.

"Покрет социјалиста поручује Мариники Тепић да принцип 'напад је најбоља одбрана', којим се недељама руководи, није добар принцип ни за њу, ни за њене шефове Ђиласа и Бастаћа. Прво, зато што сви грађани знају да њој није тешко да слаже кад год јој то Ђилас затражи и да толико брзо слаже, готово исто као и кад промени странку, а друго зато што грађани још боље памте све лоповлуке и малверзације Ђиласа и Бастаћа на њихов рачун", стоји у саопштењу Покрета социјалиста.

У тој странци додају да неистине Маринике Тепић и напади на председника Вучића не могу да сакрију да је "Драган Ђилас трговао секундама на РТС-у, да је задужио Београд, а постао богатији за шестсто милиона евра".

Они су замолили Тепићеву да, како кажу, не прети у празно и да све што зна каже тужилаштву.

Додају да је добро да Тепићева често помиње 2013. годину када је Вучић постао министар одбране, јер је, наводе, управо та година била кључна за опоравак војске и наменске индустрије.

Додају да је "Крушик" 2012. године био пред затварањем, али је 2013. године у буџет уплатио 222 милиона динара, а 2018, чак 1,497 милијарди динара.

Наводе и да је 2013. године број запослених у "Крушику" био 1.264, док данас у "Крушику" ради 3.231 радник, што је, истичу, прави успех Вучића - развој Србије и нова радна места.

Покрет социјалиста наводи да Тепићева производи лажне афере искључиво из мржње према Вучићу и због тога да би прекрила праве афере Драгана Ђиласа и поручују да "тако и настави", а Вучић ће наставити да се бори за Србију.

број коментара 0 Пошаљи коментар