Тепићева: СДПР оружје продавао Тешићу у периоду када је Вучић био министар одбране

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић питала је данас председника Србије Александра Вучића "да ли је у случајевима уговарања посла са фирмама Слободана Тешића, када фабрике наменске нису имале довољно оружја и робе за његов посао, Влада Србије налагала Војсци Србије да са својих стокова скине количину оружја потребну Тешићу".

Мариника Тепић је новинарима у Скупштини Србије рекла да је "оружје продавано СДПР-у", па је СДПР оружје продавао Тешићу преко његове фирме "Карсо", у периоду када је Александар Вучић био министар одбране.

Тепићева је истакла да Вучић недељама избегава да одговори на питање зашто је 2013. године као министар одбране убацио у државну делегацију "спонзора Српске напредне странке и трговца оружјем Слободана Тешића који се у том тренутку налазио на црној листи Уједињених нација због сумњиве трговине оружјем".

Према њеним речима, Вучић избегава да одговори и на питање зашто су отети радници наше Амбасаде у Либији који су потом убијени.

Вучић, додала је, избегава да дâ одговор и на питање зашто се и на свечаној вечери састао са Тешићем и "једним од вођа либијског огранка Ал Каиде" Калидом ел Шарифом.

Тепићева је истакла да су УН ово либијско крило Ал Каиде обележиле као одговорно за бројне терористичке нападе широм света, између осталог, и за терористички напад у Шпанији.

Према њеним речима, Калид ел Шариф је имао уговор са Тешићевом фирмом, а у питању је велика количина детонатора.

Она је рекла и да се на другом уговору са Калидом ел Шарифом појављују фирме Слободана Тешића "Партизан армс" и "Карсо лимитид".

Тепићева о "хоботници фирми" 

Тепићева је навела да су фирме "Партизан армс", "Карсо лимитид" и "Калидус" "хоботница фирми Слободана Тешића које су се стапале једна у другу и појединачно се појављивале у извештајима, дозволама и евиденцији о трговини и извозу оружја, а заправо су све његове фирме".

Мариника Тепић је рекла да је Тешићева фирма "Калидус" 2016. године преименована у фирму "Техноглобал" која тргује оружјем, а паралелно се фирма "Партизан армс" преименује у фирму "Партизан тех" да би се прошле године "Техноглобал" систем и "Партизан тех" објединиле у једну фирму "Партизан тех".

"Када рашчланите ову хоботницу видите да су све оне биле појединачно приказиване у извештајима о трговини оружјем, а када мало дубље погледате у службену евиденцију видите да је Слободан Тешић директни власник или сувласник ових фирми", рекла је Тепићева.

Упитала је министра спољних послова Ивицу Дачића да ли Слободан Тешић још има дипломатски пасош, јер му је претходни недавно истекао, као и да ли Данијела, ћерка Слободана Тешића, још ради у Министарству спољних послова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво