Јоксимовић: ЕУ и због искуства са Хрватском пооштрила критеријуме

Процес приступања Србије Европској унији је дуг између осталог и зато што пут Хрватске у ЕУ није био дужи и захтевнији, па је ЕУ, поучена искуством како њени представници и кажу, пооштрила критеријуме, поручила је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Јадранка Јоксимовић је за Танјуг прокоментарисала изјаву премијера Хрватске Андреја Пленковића, који је рекао да је приступање Србије ЕУ дуг процес.

"Да је процес приступања Хрватске био дужи и захтевнији, можда би владавина права у Хрватској и права Срба у Хрватској била боља, можда би и животни стандард био виши и не би толико људи одлазило из Хрватске", навела је Јоксимовићева.

Додаје да зато Србија сада, док је у статусу кандидата за чланство, настоји да стабилизује економију, направи суштинске реформе и задржи и врати људе у земљу и да, када уђе у ЕУ не буде земља – проблем, ни политички, ни економски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво