Жустра расправа у Савету Европе, протест због присуства представнице Приштине

Рад Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе обележила је жустра расправа чланова српске делегације са председницом комитета Ријом Оумен, "поводом позива и присуства састанку тзв. амбасадорке Косова, која није акредитована у СЕ", саопштила је Скупштина Србије.

Српска делегација је оценила присуство представнице Приштине као вид притиска на чланове Комитета приликом гласања за новог известиоца Парламентарне скупштине Савета Европе за КиМ.

"Иако је председница Комитета признала да је погрешила и чланови српске делегације инсистирали да се представница тзв. Косова удаљи са састанка, то се није догодило", наводи се у саопштењу.

Делегација је одлучила да о том инциденту и понашању председнице Комитета обавести Лилијан Мори Паскије, председницу ПС Савета Европе.

Народну скупштину Републике Србије на састанку Политичког комитета представљали су  Марија Обрадовић и Жарко Обрадовић, чланови делегације коју предводи Александра Томић.

На састанку Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе, немачки посланик Питер Бејер изабран је за известиоца о ситуацији на Косову и Метохији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво