Врховни суд одлучио да одбаци гласове из централне Србије

Косовски Врховни суд пресудио је да више од 3.700 гласачких листића из централне Србије не треба да буду део коначног резултата избора одржаних 6. октобра.

Врховни суд је одбио све жалбе, укључујући Покрет Самоопредељење, ДСК и друге странке који су тражили поништавање одлуке Панела за жалбе да се гласови из централне Србије одбаце. Суд је наложио ЦИК-у да те гласове не уврсти у коначни резултат.

"Врховни суд је у законском року размотрио и одлучио о свим жалбама политичких субјеката. Врховни суд примио је седам жалби посланика из различитих политичких субјеката. Након разматрања колегијума, жалба посланика Демократског савеза Косова (ДСК) је одбијена, жалба посланика Демократске турске партије Косова (КДТП) такође, жалба посланика Египатске либералне странке (ПЛЕ) одбачена, две жалбе од стране посланика из Покрета Самоопредељење су одбијене, жалбе посланика Демократске странке Ашкалија, а одбачена је и жалба посланика Прогресивне демократске странке (ПДС)", наводи се у саопштењу Врховног суда.

Претходно је Изборни панел за жалбе и представке наложио косовској Централној изборној комисији да поново преброји 1.472 бирачка места и да из коначних резултата косовских ванредних парламентарних избора избаци гласове који су стигли из централне Србије.

После одлуке суда, очекује се да коалиција НИСМА–АНК–ПП буде део следећег сазива косовске скупштине и да има шест посланика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи