Самоопредељење се жали суду због одбацивања српских гласова

Представник покрета "Самоопредељење" у ЦИК-у Аднан Рустеми изјавио је да су из те странке поднели жалбу косовском Врховном суду након одлуке Панела за жалбе да одбаци гласове пристигле поштом из централне Србије и да се поново преброје гласачки листићи са 1.472 бирачкa места.

Аднан Рустеми је на Фејсбуку написао да јучерашња одлука Изборног панела за жалбе и представке нема никакве везе са изборним процесом.

Истиче да је ЦИК, са коначним резултатима избора на Косову, прогласио да "Самоопредељењу" припада 32 посланика, што је "онолико колико им је народ дао".

"Када сви приговори нису успели да спрече гласове из иностранства, они су изабрали апсурд и противно својим одлукама из ове и 2014. године да уклоне ефекат гласова дијаспоре, уклањајући онолико гласачких листића колико им је потребно у ту сврху ", рекао је Рустеми.

Одлуком Изборног панела за жалбе и представке на основу жалби политичких партија пристиглих након објављивања коначних резултата наложено је ЦИК-у да уклони гласове који су пристигли поштом из централне Србије из збира коначног резултата и поновно преброји гласове са 1.472 бирачка места.

На ту одлуку странке имају право жалбе Врховном суду.

Ако би одлуке Панела за жалбе неким случајем остале на снази, "Самоопредељење" би изгубило три посланичка места у косовској скупштини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво