Османи: Споразум са Србијом треба да има благослов САД

Потпредседница Демократског савеза Косова (ДСК) Вјоса Османи наводи за "Радио Слободна Европа" да дијалог са Београдом треба да се врати на почетак.

Вјоса Османи, у интервјуу за Радио Слободна Европа најављује да ће дијалог Београда и Приштине бити главна тема једног од наредних састанака представника Демократског савеза Косова и Покрета Самоопредељење.

Разлог за враћање дијалога на почетак, Османијева види у томе да је, када је тај процес започет циљ био да се постигну "споразуми који се тичу живота грађана, практични споразуми који уклањају баријере, повезују и који би требало да буду на корист обема странама на путу ка ЕУ".

Сматра да Србија из тог процеса може да добије једино по питању европских интеграција.

"Србија може да добије нешто од ЕУ, али не да узме нешто од Косова и да га претвори у нефункционалну државу", оцењује потпредседница Демократског савеза Косова.

Османијева, која је недавно боравила у САД, каже да је Америка кључна земља која је помогла Приштини и стога сматра да ниједан добар договор за Косово не може бити постигнут без "благослова" Сједињених Америчких Држава.

"Свако од нас треба да разуме да ниједан добар споразум о Косову не може да се постигне без благослова САД, али и јаких европских држава као што је Немачка", додала је Османијева.

Додаје да су се САД и европски партнери Косова јавно изјаснили да се од будуће владе очекује да што пре озбиљно приступи процесу дијалога са Београд.

Османијева сматра да је важно да Приштина искаже пуну посвећеност наставку дијалога.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво