Упад РОСУ на север Косова и Метохије, хапшења због убиства Ивановића

Јутрос око 5.50 дошло до упада више од 25 оклопних возила и џипова РОСУ и око 100 припадника ове специјалне јединице на север КиМ, сазнаје РТС. Косовска полиција саопштила да је ухапшен полицајац у вези са убиством Оливера Ивановића као и још један осумњичени код кога је пронађено оружје. Специјалци се повукли.

У саопштењу косовске полиције се потврђује да је у раним јутарњим часовима на северу Митровице полиција спровела акцију у вези са убиством Оливера Ивановића.

"Ова полицијска акција изведена је на основу налога за претрес који је издало Посебно одељење Основног суда, а који је резултирао хапшењем осумњиченог полицајца (Р. Б.) укљученог у налог за претрагу", наведено је у саопштењу. 

Наводи се да се трага за другим осумњиченим полицајцем.  

"Током полицијске акције ухапшен је још један осумњичени коме је пронађено оружје. У операцији су пронађена и заплењена још два комада оружја и муниције", истиче се у саопштењу.

Дописник РТС-а јавља да је у северном делу Косовске Митровице мирно и да су људи посвећени својим обавезама. Наводи да нема знакова да је полиција извела било какву акцију.  

Рекао је да су се припадници полиције повукли у јужни део. 

Данас је тачно 21 месец од када је Оливер Ивановић убијен испред своје канцеларије у северном делу Косовске Митровице. 

И раније је било хапшења у вези са тим случајем, а неколико особа се налази у притвору.

Ђурић: Србија стоји иза својих грађана

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић навео је за Пинк да су у јутрашњој акцији припадника РОСУ на север КиМ ухапшени Василије Бојић и Раде Басара.

Директор полиције Владимир Ребић акцију РОСУ оцењује као застрашивање и негативну реакцију након четвртог по реду пораза у Интерполу.

Сведочење очевица упада РОСУ у зграду на северу КиМ

Љиљана Костић (66) која живи у згради у Косовској Митровици у коју су јутрос упали специјалци косовске полиције рекла је да су је из сна пробудили лупњава, галама и повици "отварај врата!".

"Када сам отворила врата један полицајац ми је руком показао да се вратим назад и затворио ми је врата. Одмакла сам се и повукла и више нисам прилазила. Била је велика ломњава и пуцало је као да ударају у моја врата. Видела сам да их је било сигурно десетак", каже Љиљана Костић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво