Приштина, код чланова ЦИК-а нису пронађени знакови тровања

Директорка Клинике за инфективне болести у Приштини Линдита Ајазај-Бериша саопштила је да су анализе показале да код чланова ЦИК нема симптома тровања.

Линдита Ајазај-Бериша је на конференцији за новинаре рекла да 12 пацијената који леже на тој клиници немају инфективни синдром.

"Њихово здравствено стање је добро. Пацијенти немају притужби. Нема инфективног синдрома. Сви тестови су нормални. Сматрамо да је најбоље да и наредна 24 сата остану на посматрању под надзором лекара", рекла је Ајазај-Бериша.

Новинарима се обратио и директор Националног института за јавно здравље Насер Рамадани, који је рекао да су резултати анализа показали да код пацијената нема заразног синдрома.

"Изолована је могућност инфективног синдрома који је заразна болест", рекао је Рамадани. 

Члан Централне изборне комисије Стеван Веселиновић каже за РТС да нема званичних информација докле се стигло са истрагом. 

Рекао је да ће укупно 470 коверата које су дошле из централне Србије бити послате на експертизу.

"Коверте њих 464 које су већ биле процесуиране, значи она коверта која је дошла из централне Србије у којој се налазе гласачки листићи узете су као узорак и слаће се на експертизу и шест коверата које су такође стигле из централне Србије где су била истекла документа дате су на експертизу", рекао је Веселиниовић.

Ти гласови су, како каже, запечаћени од стране полиције и нико нема приступа.

"Може се десити да они буду подметнути, ми то не можемо да прихватимо и над тим гласовима немамо никакву контролу", рекао је Веселиновић. 

Девет жена и два мушкарца, албански чланови косовске Централне изборне комисије, пријавили су тровање после додира са изборним материјалом из централне Србије, за чије бројање су били задужени. Сви су по додиру са листићима пријавили исте симптоме.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво