Стефановић уочи седнице: Пријем Косова у Интерпол угрозио би борбу против криминала

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић захвалио је, уочи почетка седнице Генералне скупштине Интерпола у Чилеу, свима који поштују територијални интегритет Републике Србије. Упозорио је да би евентуални пријем Косова у Интерпол имао далекосежне последице и угрозио борбу против криминала у светским оквирима.

На дневном реду седнице Генералне скупштине Интерпола, која почиње данас и трајаће до петка, биће разматран захтев Приштине за пријем у ту међународну полицијску организацију.

Небојша Стефановић предводи српску делегацију која ради на томе да и ове године овај захтев буде одбијен.

Овогодишње заседање Интерпола одржава се у Сантјагу у Чилеу, где су у току завршне припреме за овај велики полицијски скуп.

Министар унутрашњих послова разговарао је у Чилеу са Дуан Даћијем, шефом кинеске делегације на Генералној скупштини Интерпола о аргументима Републике Србије против пријема Косова у ту међународну полицијску организацију.

Шеф кинеске делегације потврдио је подршку НР Кине територијалном интегритету Србије и њихову непромењену позицију према захтеву такозваног Косова за пријем у Интерпол. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво