Рама: Дијалог Београда и Приштине окончати признањем

Премијер Албаније, Еди Рама, сматра да дијалог Београда и Приштине треба да буде окончан међусобним признавањем, да би, како каже, потом и остале земље ланчано признале косовску независност.

Еди Рама наводи да ће Србија морати да разговара са Аљбином Куртијем уколико он постане премијер.

"Ако Аљбин Курти постане премијер са њим ће Србија, хтела то или не, морати да разговара", рекао је Рама у Новом Саду, где је учествовао на трилатералном састанку – Србија Албанија и Северна Македонија.

У интервјуу за албански ТВ Кљан, Рама је оценио да је несумњиво да Аљбин Курти данас представља израз воље косовских бирача.

"И ако преузме власт на Косову он ће бити легитиман премијер са којим Србија, хтела то или не, треба да комуницира, треба да нађе начин структурисања једног процеса дијалога, који се не може замислити без владе и новог премијера Косова", рекао је Рама, преноси портал Косово онлајн.

Према његовим речима, Курти је спреман да преузме одговорност, те додаје да и косовски политички лидери имају обавезу да, како каже, "гурају напред дијалог који треба без сумње, поново покренути, реструктурирати и јасно се фокусирати на његово окончање – признавањем Косова".

Потом би се, каже, догодило ланчано признавање косовске независности од других земаља.

Подсетио је да је лично увек био против размене територија као начина којим се скраћује пут једном процесу који је много компликованији.

"Међутим, на другој страни, рекао сам и понављам да је незамисливо да се долази до закључка уколико нема визије и уколико нема воље да се договоре о граничној линији", навео је албански премијер.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво