Српска листа: Антисрпске акције Приштине угрожавају мир

Српска листа најоштрије осуђује малтретирање заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију Душана Козарева и злоупотребу полиције у сврху политичког инжењеринга на изборима заказаним за 6. октобар.

"Ова брутална демострација силе уз ноћашњи напад и подметање пожара у српској кући у Клини представљају још један вид притиска Приштине на Српску листу и читав српски народ на Косову и Метохији, од чега треба да профитирају поједини српски политичари лојални Приштини", навела је Српска листа у саопштењу које је достављено медијима.

Српска листа сматра да је реч антисрпским акцијама које најдиректније угрожавају мир, безбедност и опстанак Срба на Косову и Метохији, али истовремено показује и сраман однос институција које би требале да се старају о безбедности грађана.

"Оно што режим у Приштини никако да схвати, да ни под полицијском присилом Србе на Косову и Метохији неће моћи да натера да гласају за странке које су служби албанских интереса и националног пројекта", наводи се у саопштењу уз поруку да ни Српска листа ни њени бирачи неће бити застрашени оваквим антидемократским и нецивилизацијским поступањем.

Двадесетак полицајаца је са пет возила спровело Козарева до административног прелаза Кончуљ са образложењем да представници државних органа Србије нису пожељни на косовским изборима. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво