Стефановић: Србија не извози оружје у Јемен, а ни мој отац се не бави тиме

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић негирао је наводе да је фирма ГИМ, која се бави извозом оружја, у власништву његовог оца Бранка Стефановића и истакао да његов отац није власник те, нити било које фирме која се бави извозом наоружања.

"Мој отац није власник те фирме нити има било какве везе са извозом оружја", рекао је Небојша Стефановић новинарима после презентације српско-кинеске мешовите патроле, а на питање о тврдњама портала "Армс воч" у којима се доводе у везу Стефановићев отац и извоз оружја у Саудијску Арабију из које касније одлази у Јемен.

Стефановић је навео да ''Армс воч'' није међународни портал, да је регистрован у Бугарској и да га прати стотинак људи.

Подсетио је да су се поводом тог питања огласили Министарство одбране и фирма "Крушик" и више пута пружили конкретне податке.

"Када се сви огласе и дају податке, онда морате да се браните од нечега што је неко навео на парчету папира и рекао да је то истина. Државне институције су понудиле конкретне доказе, а мој отац са тим нема никакве везе", рекао је Стефановић.

Нагласио је да Србија не извози оружје у Јемен, већ искључиво у земље које имају међународну дозволу и које нису под међународним санкцијама.

Како је рекао, никада се нико није жалио нити је тврдио да је Србија продала оружје некој земљи за коју нема довољно информација.

"Државе попут САД и Велике Британије извозе оружје у Саудијску Арабију, као и велики број држава ЕУ, зашто би то било забрањено само Србији, не видим разлог", навео је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво