Брнабић: Биће срушен објекат на Копаонику

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће објекат подигнут у Националном парку на Панчићевом врху на Копаонику бити срушен.

"Као што сте добили неколико пута одговор, а и од министра Небојше Стефановића – објекат ће бити срушен. То је и мој одговор", рекла је Ана Брнабић у Влади, одговарајући на питање новинара зашто једно министарство не спроводи одлуку другог о рушењу нелегалног објекта на Копаонику.

Суштински одговор је да ће објекат бити срушен, поновила је Брнабићева на питање да је то све што има да каже о рушењу које је било заказано још пре годину дана.

Брнабићева је изјавила и да је Небојша Стефановић, као један од најефикаснијих људи у Влади, постављен на чело радне групе за сарадњу са ОЕБС-ом око изборног процеса како би ефикасношћу и одговорношћу допринео и добрим резултатима пред изборе.

"Стефановић је прави човек на правом месту", рекла је Брнабићева одговарајући на питање новинара зашто Стефановић треба да буде на челу радне групе која ради на побољшању изборних услова.

"Према мом мишљењу, Стефановић је један од најефикаснијих људи у Влади, он је одговоран, озбиљан, ефикасан. Водио је и радну групу за скидање Србије са листе за појачани надзор ФАТФ и ми смо земља која је најбрже у историји ФАТФ скинута са те листе", рекла је Брнабићева.

Према речима председнице Владе, Стефановић својом ефикасношћу и прагматичношћу може да помогне и Влади и канцеларији ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР) и свакако и онда имамо добре резултате у овом времену пре избора.

Стефановић је, како је додала, и потпредседник владе, један од челних људи највеће странке која је окосница и Владе.

Радна група на чијем челу је министар Стефановић формирана је на захтев ОДИХР-а, рекла је Брнабићева и додала да сарадња са ОДИХР-ом постоји од 2017. године у оквиру програма побољшања изборних услова на Западном Балкану.

Како је додала, радна група ће координирати рад између Владе, институција јавне урпаве и ОДИХР-а.

"Опозиција жели само да добије власт без избора"

Премијерка је оценила и да опозицију интересује само да дође на власт, али без избора.

Истакла је да је састанак између представника власти и опозиције о изборним условима на ФПН-у, још једна прилика да обе стране покажу право лице – "власт да је за дијалог, а опозиција да је за бојкот".

"Све је то једна фарса у којој они иду у круг, али у ствари једино за шта заиста нису јесте дијалог, а оно за шта јесу је бојкот, да би прикрили да немају подршку грађана, и да, претпостављам, на потпуно недемократски начин, било како, дођу на власт", рекла је Брбнабићева одговарајући на питања новинара.

"Да ли је то прелазна влада, иако нема услова за то, иако смо демократска држава и имамо политичку стабилност... Њима је важно само да како-тако, некако, дођу на власт без избора", рекла је Брнабићева.

Навела је да је место за дијалог опозиције и власти парламент, јер седнице имају директан преднос и сви грађани могу да чују шта говоре они за које су гласали.

Додала је да не зна шта да очекује од данашњег састанка власти и опозиције на ФПН-у, између осталог зато што је реч о људима из опозиције који су прво позивали на дијалог у парламенту, а када их је позвала председница Маја Гојковић да дођу у Скупштину – нису се одазвали.

Потом су, како каже Брнабићева, позивали да се у Скупштини одржи седница о КиМ, а "када је председник Србије дошао у парламент и о теми КиМ говорио нису нашли за сходно да дођу".

"Након тога рекли су да хоће на друго место, а када је дијалог организован на ФПН-у, онда нису задовољни", закључила је Брнабићева на представљању програма Мастер 4.0 који ће бити споровођен на 13 државних факултета.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво