Хан: Наставак дијалога после косовских избора

Комесар ЕУ за проширење и суседску политику Јоханес Хан очекује да ће ускоро доћи до избора на КиМ који ће променити политичку ситуацију и да ће дијалог Београда и Приштине бити настављен током септембра.

Јоханес Хан је истакао је да је за наставак дијалога, како је рекао, неопходна политички разјашњена ситуација на КиМ.

Хан је тако одговорио на питање на прес-конференцији у згради Владе Србије да ли оставку Рамуша Харадинаја, његов одлазак у Хаг, а потом и повратак политичким активностима види као политички маневар, будући да има оцена да ће одлазак у Хаг ојачати његову политичку позицију, те како ће то да утиче на дијалог Београда и Приштине.

"Не би било добро да коментаришем домаћа дешавања. Ситуација је јасна, на основу различитих најава да ће доћи ускоро до избора који ће променити политичку ситуацију на Косову што ће омогућити нама да обновимо дијалог, за који је потребно двоје. За танго је потребно двоје", навео је Хан.

Изразио је наду да, како каже, обе стране, као и сви у Европи, очекују и да ће се то заиста десити "пре него касније".

"Стога се надам да ће се десити током септембра, као што је и најављено", додао је Хан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво