Вулин: Наоружавање Војске Србије није оправдање за паравојску на КиМ

Министар одбране Александар Вулин реаговао је на изјаву премијера привремених институција у Приштини Рамуша Харадинаја и поручио да наоружавање Војске Србије није оправдање за прављење паравојске на КиМ.

Правдати намере приштинског руководства да направе паравојску, опремањем и наоружавањем Војске Србије је као да поредите ЕУ и Исламску државу, оценио је Вулин.

"Србија се опрема и наоружава, не да би претила, већ да Србима нико не прети", нагласио је Вулин у писаној изјави коментаришући страховање Харадинаја због тога што Србија купује ново оружје и његову констатацију да "приступ дела међународне заједнице у односу на дијалог са Београдом повећава потребу Приштине да набави наоружање".

Вулин је упозорио да свако ко буде помогао Приштини да се наоружава - свесно преузима одговорност за зло које мора да настане када се терористима да тешко оружје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво