Вулин: Пендаровски треба да ћути и о Србији

Министар одбране Александар Вулин поручио је председнику Северне Македоније Стеви Пендеровском да то како ће Србија решити свој унутрашњи проблем са Косовом није тема за њега, као и да пошто ћути о "великој Албанији" треба да ћути и о Србији.

"Пендаровски се мало пита о будућности Северне Македоније, али хоће да се пита о Србији. Како ће Србија решити свој унутрашњи проблем није тема за председника Северне Македоније, нашег јужног суседа. Ако је идеја разграничења "грозна и недостојна 21. века", онда би могао да повуче признање Косова са почетка 21. века, или да осуди НАТО агресију на СРЈ, са самог краја 20. века, која је довела до етничког чишћења Срба са Косова и Метохије", изјавио је Вулин.

Вулин је коментарисао изјаву македонског председника да је "идеја о корекцији граница Београда и Приштине незамислива".

Министар одбране је истакао да Пендаровски Србији дугује поштовање, али свом народу још више дугује да каже шта мисли о Тачијевој и Раминој идеји о уједињењу Албанаца у "велику Албанију". 

"Није Пендаровском ваљда промакло да се на мапи "велике Албаније" налази половина Северне Македоније? Ако није видео ту мапу, нека му је покаже председник Собрања Џафери, он је радо и пред камерама показује. Ако ћути о "великој Албанији" слободно нека ћути и о Србији", истакао је Вулин.

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски рекао је у петак да је идеја о размени територија и корекцији граница између Београда и Приштине "незамислива" и да што пре треба престати са лицитирањем на ту тему.

Према његовим речима, реч је о анахроној идеји која не припада 21. веку и да не може ништа страшније да се догоди уколико неко заиста озбиљно планира да покрене један такав пројекат, пренео је македонски портал Плусинфо.

"То може бити посао за експерте, за новинаре, али не и за одговорне политичаре, јер је неодговорно да се разговара о једној идеји која је у шустини грозна, односно о размени становништва и територија у 21. веку", рекао је Пендаровски.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво